Kochan Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Od razu podkreslam ze nie znalazlem nic na forum ani nawet na stronce producenta tego "najlepszego softu do ogladania tv przez tuner" ..... Wlasciwie to chyba jest jeden problem - chyba wiekszosc sie psodziewa jaki ... otoz system XP, pamiec 512 no i .. ZA MALO PAMIECI DO URUCHOMIENIA PROGRAMU .. ghrrrrr podobno tylko szczesciarze moga odpalic go na XP (wlasciwie to mam Windows Server 2003 @Workstation - ale na XP kiedys mialem to samo).. Zalezy mi na tym sofcie bo podobno i Canal+ i HBO dekuduje bezproblemowo no ale jak ja nawet odpalic nie moge .. Probowalem tez More TV ale za bardzo sie nie orientuje jak tam ODKODOWAC te 2 programy - fonia jest, wizji brak - nibieski ekran .. a i jescze pytanqo troche z innej polki - czy faktycznie te progsy (Borg, More) odbieraja sygnal w lepszej jakosci niz oryginalny soft w Pixel View ?? p.s. aa karta to Prolink Pixel View TV PRO BT 878+ thx za help i sorr jesli sie pojawily wczesniej juz odpowiedzi ale szukalem i .. nie znalazlem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Witaj, mam również pixel viev play tv pro fm nicam i XP i wyobraź sobie że u mnie instalacja borga poszło BEZPROBLEMOWO. Jakość w porównaniu do orginalnego softu prolinka ( a wypróbowałem ich kilka) jest rewelacyjna. A z tą pamięcią to widziałem porade na stronie producenta, jak znajde to podeśle ci linka. Mam tylko jeden problem z borgiem tzn: jak zgrywam i kompresuje w locie do Xvid i mp3 to potrafi się zrobić niebieski ekran, tak raz na 5-6 nagrań. A pozatym tro borg jest wg mnie rewelacyjne, na raźie mam wersje testową ale chyba będe musiał zakupić :x Nigdzie nie moge znaleźć cukra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 uzywasz STAREGO borga, jest nowszy, ale platny. sciagnij DSCALER - lepszy, darmowy, nie potrzeba sterownikow instalowac. pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No i znalazłem Buhahahaha. Oto co pisze sam producent, myślę że się nie pogniewa iż zacytuję go (tekst ze trony www.borgtech.org) " Używam wersji 2.xx i w Windows XP ciągle mam komunikat o braku pamięci. Wygląda na to że starsze wersje bTV nie działają w Windows XP. Jeżeli akurat Ci działa to masz szczęście :-). Niestety nie będzie żadnych poprawek do tych wersji programu." Ja mam wersję borgtv profesional 2.1 i działa ok. Aha jeszcze jak jest włączony w grafie klonowanie obrazu na TV to borg się nie uruchamia i pokazuje że nie może się włączyć gdyż karta nie obsługuje trybu overlay, ale przełączenie na pojedyńczy ekran rozwiązuje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 strona producenta ..... ghrrrrrrr mowi: (faq) Używam wersji 2.xx i w Windows XP ciągle mam komunikat o braku pamięci. Wygląda na to że starsze wersje bTV nie działają w Windows XP. Jeżeli akurat Ci działa to masz szczęście :-). Niestety nie będzie żadnych poprawek do tych wersji programu. co do DScaler to ustawiam mu normalnie tuner - nawet jest taki model i tylko "no tv signal found" ahhh .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochan Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no patrz minute pozniej to napisalem :/ zalamqa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no patrz minute pozniej to napisalem :/ zalamqaNie jesteś dość szybki. :twisted: :twisted: :twisted: Całe forum zresztą też chodzi u mnie dziś tak wolno że zanim się strona otworzy to mogę sobie kawe zrobić!!!! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 podepne sie pod temat. wlaczam DSCALERA i mam wybrac model karty (zoltrix tv max) oraz rodzaj zainstalowanego tunera. i tu jest wlasnie moje pytanie - jaki tuner ma zoltrix tv max ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 udalo mi sie uzyskac obraz pod win xp ale niestety czarno - bialy :? any ideas ? UPDATE: juz udalo mi sie zrobic ladny obraz ale tylko w programie iuvcr ... w Borgu nie moge ustawic ladnych kolorow ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-walker Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Ta sama karta, XP - żadnych problemów z działaniem bTV. Śmiga pięknie, nie chce sterowników :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...