Skocz do zawartości
szuwar1v2

Testy Crucial MX500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po wymianie syfiastego zasilacza (SilentiumPC Vero L2), który powodował różnego rodzaju problemy z dyskami wziąłem się za ich diagnostykę.

Temat dotyczy ssd crucial mx500, wartości smart poprawne, victoria też nie pokazała niczego niepokojącego, obecnie pracuje jako dysk systemowy.

Jedna rzecz nie daję mi spokoju mianowicie chodzi o testy prędkości w AS SSD Benchmark. 3 testy zrobione na przestrzeni kilkunastu minut i takie odchyły wartości, czy to normalne?

as-ssd-bench CT250MX500SSD1 A 11-01-2023 21-44-07.png

660.png

as-ssd-bench CT250MX500SSD1 A 11-01-2023 21-46-29.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie rozwialiście moje wątpliwości. 😃

Co do zasilacza to zapodziałem gdzieś paragon, ale i tak nie będę reklamował, bo w najlepszym przypadku wymienią mi na inny sp a ja nie chcę już od nich żadnego zasilacza (sp trafił na moją czarną listę psu). Zrobię sobie z niego jakieś zasilanie pod ledy albo silniczek szlifierki bo moim zdaniem tylko do tego się nadaje. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, szuwar1v2 napisał:

Dzięki Panowie rozwialiście moje wątpliwości. 😃

Co do zasilacza to zapodziałem gdzieś paragon, ale i tak nie będę reklamował, bo w najlepszym przypadku wymienią mi na inny sp a ja nie chcę już od nich żadnego zasilacza (sp trafił na moją czarną listę psu). Zrobię sobie z niego jakieś zasilanie pod ledy albo silniczek szlifierki bo moim zdaniem tylko do tego się nadaje. Pozdrawiam.

Tyle, że tu jest problem z wadą fabryczna tych zasilaczy i sprawę powinno się nagłośnić. To nie jest jednostkowy przypadek i importer(spc) powinien coś z tym zrobić.

Na labie było to już poruszane: https://forum.pclab.pl/topic/1299250-zasilacze-vero-l2l3-resetują-dyski-twarde-ssd/

Edytowane przez B@nita

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi