barmark1986 Posted January 23 Report post Posted January 23 Witam. Potrzebuje porady odnośnie kupna nowego laptopa. Ogólnie sprzęt służyłby głównie do codziennych czynności (przeglądanie internetu, YouTube, jakiś film, chciałbym też móc obrobić jakiś filmik z kamerki GoPro). Docelowo gram też dosyć często w Football Managera 2023. Aktualnie przy bardzo dużej będzie danych mój laptop (jakieś starszy i5 + 8gb pamięci) już dosyć mocno muli. Dlatego stąd moje pytanie czy wydawać tyle kasy na laptopie do FM"a i podstawowych rzeczy? Jeśli tak to jakie parametry lub konkretny model wybrać? Z góry dzięki za porady. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Pankejkowy Posted February 9 Report post Posted February 9 @barmark1986Moim zdaniem obecnie nie warto (już) inwestować w 11 Generację laptopów. Ja bym albo kupił już na 13 Generacji, albo przynajmniej na 12 Gen. Bardzo dobry model: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-dreammachines-rg3050-15pl35-15-6-144hz-i7-12700h-16gb-ram-512gb-ssd-geforce-rtx3050 Kolega z firmy posiada i sobie chwali. Teraz dodatkowo jest na promce. Ogarnij sobie system i masz laptopa na dłuższy czas. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...