Matt26PL Posted Tuesday at 08:48 AM Report post Posted Tuesday at 08:48 AM Witam. Zastanawiam się, czy moja płyta główna, faktycznie jest kompatybilna z 5500/5600. Według strony producenta, po aktualizacji biosu, uzyskuję wsparcie 5600. Zależy mi na przesiadce na Windows 11, a mój procesor R5 1600, już nie jest wspierany, a chciałbym małym kosztem, przejść na W11 i dlatego R5 5500, wpadł mi w oko. Według różnych źródeł, moja płyta, spokojnie poradzi sobie z nowszymi procesorami, ale wolę mieć pewność, aby nie kupić procesora, sprawdzić go i się rozczarować. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
radiergummi Posted Tuesday at 09:10 AM Report post Posted Tuesday at 09:10 AM Wgraj najnowszy BIOS z agesa 1.2.0.7 i możesz zmieniać procesor.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Matt26PL Posted yesterday at 12:33 PM Report post Posted yesterday at 12:33 PM (edited) A więc nie obyło się bez problemów. Dziś zamontowałem procesor R5 5500, przed tym, oczywiście zaktualizowałem BIOS, aktualna wersja E7A34AMS.MJ5 07/18/2022. Po włączeniu komputera, świeci przez chwilę dioda CPU, wyłącza się i na chwilę załącza się od VGA i znika, zaraz po tym, włącza się BIOS GSE Lite. Procesor tam, jest widoczny. Kiedy uruchomi się BIOS, nie świecą się żadne ledy na płycie. Edited yesterday at 03:26 PM by Matt26PL Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...