majkels Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2023 Hej, potrzebuję porady, bo czuję już że mózg mi paruje od przeglądania informacji w necie. Składam sobie nowego kompa, i jedyną rzeczą którą jeszcze nie ogarnąłem to płyta główna pod nowego AMD 7800X3D (jak wyjdzie ofc). Czy może ktoś doradzić odnośnie modelu który po prostu się opłaca? Nie bawię się w OC, jedynie co to być może tylko przy pamięci RAM bym pogrzebał żeby lepsze prędkości uzyskać. Tak poza tym, to co najmniej 3 miejsca M2, USB-C na tylnym panelu, wi-fi nie jest mi potrzebne, mam po kablu neta. Motyw raczej czarny, z ewentualnymi wstawkami. Karta na ten moment to nitro+ 6800xt, ale później w roku będzie 4090 lub 4080. Myślałem nad Asrockiem Taichi ale to chyba przerost formy nad treścią, chyba nie potrzebuję az takiego overkill a. Ktoś wspomoże radą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3ch Opublikowano 24 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2023 Moja subiektywna opinia, poczekaj aż wyjdą procesory i zobacz które płyty najczęściej będą się sprzedawać " dokładnie który model " je się to z tym że popularniejsza płyta ma większe wsparcie, więcej informacji znajdziesz w sieci itp. Moim błędem przez wiele lat był że kupowałem niszowe płyty " super , prze cudne "ale jak trzeba było coś rozwiązać a problem tkwił w konfiguracji biosu np to takiej informacji nie uzyskałem. Pozdrowionka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...