palski Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Mam zamiar sobie sprawić jakieś radiatorki na pamięć grafy i zastanawiam się nad TYM, co o tym myślicie, ma ktoś takie coś :?:, jeżeli tak, to jak się sprawuje :?: Jeśli macie jakieś inne propozycje to mówcie, byleby nie było zbyt drogie, górna granica to 30zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 12 zeta, to za ile sztuk prepraszam??? :8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wychodzi na to że 12zł za 1sztuke,a to troche drogo jak na kawałek żelaztwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=87 moim zdanie to to jst lepszt wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wychodzi na to że 12zł za 1sztuke,a to troche drogo jak na kawałek żelaztwa.no wiec wlasnie..... sorry, ale 8x12=:lol: ehhhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no wiec wlasnie..... sorry, ale 8x12=:lol: ehhhh 8szt :?: to taniocha,opyla sieeeeeeeee...!!!!!!!!!! Ale i tak 1kG miedzi kosztuje coś koło 4zł :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 no wiec wlasnie..... sorry, ale 8x12=:lol: ehhhh 8szt :?: to taniocha,opyla sieeeeeeeee...!!!!!!!!!! Ale i tak 1kG miedzi kosztuje coś koło 4zł :lol: :lol: :lol: ?? 8 szt wychodzi (chyba) 96!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Chyba 12zł. jest za dwa radiatorki, zresztą jak nie te z 4max, to TE, różnią się tylko kolorem ;), a w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że w komplecie są dwa radiatory. Nicky - nad tymi które zaproponowałeś też się zastanawiam, ale jakieś takie małe te radiatorki, mam wątpliwości, czy spełnią swoje zadanie. Jak uważacie, które wziąć, żeby wyciągnąć kilka dodatkowych MHz :twisted: :?: bruce - twoje obliczenia są troche nieprawidłowe, do te radiatorki mają 61x20x12 mm (L x W x H), więc dwa wystarczą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No właśnie 2sztuki a nie jakies 8 czy więcej Zastosowanie: Komplet dwuradiatorów znajduje swe zastosowanie w .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Te radiatory mają 6 CM długosci, czyli 2 sztuki starczają na cały ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 aha :D ekhehehehe zwrocilem uwage tylko na wysokosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 nie wiem czy w www.pccooler.com.pl nie są tansze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luizyt Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Te radiatory mają 6 CM długosci, czyli 2 sztuki starczają na cały ramchyba że sie ma kości po obu stronach to trzeba dwa komplety (4szt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Chyba 12zł. jest za dwa radiatorki, zresztą jak nie te z 4max, to TE, różnią się tylko kolorem ;), a w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że w komplecie są dwa radiatory. Nicky - nad tymi które zaproponowałeś też się zastanawiam, ale jakieś takie małe te radiatorki, mam wątpliwości, czy spełnią swoje zadanie. http://www.4max.pl/produkt.asp?id=86 To zobacz to - miedziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Chyba 12zł. jest za dwa radiatorki, zresztą jak nie te z 4max, to TE, różnią się tylko kolorem , a w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że w komplecie są dwa radiatory. Nicky - nad tymi które zaproponowałeś też się zastanawiam, ale jakieś takie małe te radiatorki, mam wątpliwości, czy spełnią swoje zadanie. http://www.4max.pl/produkt.asp?id=86 To zobacz to - miedziane Miedziane to może i są, ale nadal nie sa zbyt duże, nie twierdze, że są złe, ale na pogromców ciepła nie wyglądają :D. Jeżli miałeś z tymi radiatorkami doczynienia i uwazasz, że są dobre, to ok, właśnie po to założyłem ten topik, żeby ktoś kto ma na pamiatkach radiatory wypowiedział się, czy są dobre, czy be. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 IMHO : http://www.4max.pl/produkt.asp?g=25&gg=19&id=59 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ludzie idzcie do jakiegos elektronicznego i tam sie zaopatrzcie. U mnie aluminiowy radiator chyba 3x wiekszy od tego po 12zl, kosztuje :!: 3 ZL :!: Wystarczy pociac ;) Jak ma byc miedz to chyba propozycja reeda bedzie the best (ale ta cena 8O ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ten zestaw co zalinkowal reed jest calkiem niezly. Sam taki mam i jestem z niego bardzo zadowolony (w discotechu kupywalem rok temu za 49 PLN). Full Cu i starczylo na grafe i ddr'a. Memory cool: 12 PLN za 2 szt, ale glowy sobie nie utne. Tez calkiem niezle, ale bede musial takowe pociac na kawalki - jeden taki klocek pojdzie na pamieci na pleckach grafiki, a drugi na mosfety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Reed ty chyba nie przeczytałeś tematu dokłanie palski poltrzebyje radiatorów na ramki ale w grafie. Elmer ty chyba masz racjeu mnie jest kat samo, tylko trzeba poprawić powierzchnie papierem scięrnym i miodzi radiatory za 3zł x 8 + 5 papiery ścierne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 12zl za 2 sztuki dlugosci 6cm , ja mam takie , kupilem za 12zl , pociolem na male i mam za 12zl na 8 kosciach radiatorki , aa i 30mhz wiecej pamieci ida :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Reed ty chyba nie przeczytałeś tematu dokłanie palski poltrzebyje radiatorów na ramki ale w grafie. Elmer ty chyba masz racjeu mnie jest kat samo, tylko trzeba poprawić powierzchnie papierem scięrnym i miodzi radiatory za 3zł x 8 + 5 papiery ścierne to te duze wrzuci sobie na grafe a te podluzne na RAMce i bedzie git :) maja ta zalete, ze sa miedziane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2003 Pójdż do najbliższego sklepu elektronicznego i tam znajdziesz od zaje... dużo różnych radiatorków i to o wiele taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 http://www.4max.pl/produkt.asp?id=86 mam cóś takiego - grzeje się ostro = oddaje dużo ciepła :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 No to juz lepiej kupic 2 takie memory coole (cena pewnie bedzie zblizona), a zrobisz z pamieci calkiem fajny pakiecik. No i powierzchnia oddawania ciepla bedzie znacznie wieksza! MemoryCool by Speeze kupilem w piatek, ale czekaja na pociecie na kawalki i trafia na mosfety + grafika od gory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidocq Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Mam takie i sprawuja sie idealnie naprawde warto w nie zainwestowac!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidocq Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Mam takie i sprawuja sie idealnie naprawde warto w nie zainwestowac!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Reed ty chyba nie przeczytałeś tematu dokłanie palski poltrzebyje radiatorów na ramki ale w grafie. Elmer ty chyba masz racjeu mnie jest kat samo, tylko trzeba poprawić powierzchnie papierem scięrnym i miodzi radiatory za 3zł x 8 + 5 papiery ścierne to te duze wrzuci sobie na grafe a te podluzne na RAMce i bedzie git :) maja ta zalete, ze sa miedziane Niestety tylko te podluzne na RAM sa miedziane ... a te dodatkowe sa aluminiowe ... Ja polecam przejsc sie do sklepu elektronicznego albo pociac jakis stary radiator od procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Jesli mowimy to TT Copper Memory Cooling Kit to jak nazwa sama wskazuje jest to full Cu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Jesli mowimy to TT Copper Memory Cooling Kit to jak nazwa sama wskazuje jest to full Cu. Niestety, nazwa wprowadza w blad. Na RAM fakycznie sa miedziane, nawet fajne, ale na grafe sa tylko koloru miedzianego. To ALU anodyzowane na kolor miedzi :? (przynajmniej zestaw A1414) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 w takim razie bardzo przepraszam za wprowadzanie w blad. "macalem" je i wydawalo mi sie, ze oba radiatory sa z CU a tu TT robi nas w wala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...