Skocz do zawartości
palski

MemoryCool - co o tym sądzicie ??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar sobie sprawić jakieś radiatorki na pamięć grafy i zastanawiam się nad TYM, co o tym myślicie, ma ktoś takie coś :?:, jeżeli tak, to jak się sprawuje :?:

Jeśli macie jakieś inne propozycje to mówcie, byleby nie było zbyt drogie, górna granica to 30zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 12zł. jest za dwa radiatorki, zresztą jak nie te z 4max, to TE, różnią się tylko kolorem ;), a w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że w komplecie są dwa radiatory.

Nicky - nad tymi które zaproponowałeś też się zastanawiam, ale jakieś takie małe te radiatorki, mam wątpliwości, czy spełnią swoje zadanie.

Jak uważacie, które wziąć, żeby wyciągnąć kilka dodatkowych MHz

:twisted: :?:

bruce - twoje obliczenia są troche nieprawidłowe, do te radiatorki mają 61x20x12 mm (L x W x H), więc dwa wystarczą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 12zł. jest za dwa radiatorki, zresztą jak nie te z 4max, to TE, różnią się tylko kolorem ;), a w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że w komplecie są dwa radiatory.

Nicky - nad tymi które zaproponowałeś też się zastanawiam, ale jakieś takie małe te radiatorki, mam wątpliwości, czy spełnią swoje zadanie.

http://www.4max.pl/produkt.asp?id=86

To zobacz to - miedziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba 12zł. jest za dwa radiatorki, zresztą jak nie te z 4max, to TE, różnią się tylko kolorem , a w opisie jest wyraźnie zaznaczone, że w komplecie są dwa radiatory. 

http://www.4max.pl/produkt.asp?id=86

To zobacz to - miedziane

Miedziane to może i są, ale nadal nie sa zbyt duże, nie twierdze, że są złe, ale na pogromców ciepła nie wyglądają :D.

Jeżli miałeś z tymi radiatorkami doczynienia i uwazasz, że są dobre, to ok, właśnie po to założyłem ten topik, żeby ktoś kto ma na pamiatkach radiatory wypowiedział się, czy są dobre, czy be.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie idzcie do jakiegos elektronicznego i tam sie zaopatrzcie.

U mnie aluminiowy radiator chyba 3x wiekszy od tego po 12zl, kosztuje :!: 3 ZL :!: Wystarczy pociac ;)

Jak ma byc miedz to chyba propozycja reeda bedzie the best (ale ta cena 8O )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zestaw co zalinkowal reed jest calkiem niezly. Sam taki mam i jestem z niego bardzo zadowolony (w discotechu kupywalem rok temu za 49 PLN). Full Cu i starczylo na grafe i ddr'a.

Memory cool: 12 PLN za 2 szt, ale glowy sobie nie utne.

Tez calkiem niezle, ale bede musial takowe pociac na kawalki - jeden taki klocek pojdzie na pamieci na pleckach grafiki, a drugi na mosfety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed ty chyba nie przeczytałeś tematu dokłanie palski poltrzebyje radiatorów na ramki ale w grafie.

Elmer ty chyba masz racjeu mnie jest kat samo, tylko trzeba poprawić powierzchnie papierem scięrnym i miodzi radiatory za 3zł x 8 + 5 papiery ścierne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed ty chyba nie przeczytałeś tematu dokłanie palski poltrzebyje radiatorów na ramki ale w grafie.  

Elmer ty chyba masz racjeu mnie jest kat samo, tylko trzeba poprawić powierzchnie papierem scięrnym i miodzi radiatory za 3zł x 8 + 5 papiery ścierne

to te duze wrzuci sobie na grafe a te podluzne na RAMce i bedzie git :) maja ta zalete, ze sa miedziane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz lepiej kupic 2 takie memory coole (cena pewnie bedzie zblizona), a zrobisz z pamieci calkiem fajny pakiecik.

No i powierzchnia oddawania ciepla bedzie znacznie wieksza!

MemoryCool by Speeze kupilem w piatek, ale czekaja na pociecie na kawalki i trafia na mosfety + grafika od gory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to te duze wrzuci sobie na grafe a te podluzne na RAMce i bedzie git :) maja ta zalete, ze sa miedziane

Niestety tylko te podluzne na RAM sa miedziane ...

a te dodatkowe sa aluminiowe ...

Ja polecam przejsc sie do sklepu elektronicznego albo pociac jakis stary radiator od procka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli mowimy to TT Copper Memory Cooling Kit to jak nazwa sama wskazuje jest to full Cu.

Niestety, nazwa wprowadza w blad.

Na RAM fakycznie sa miedziane, nawet fajne, ale na grafe sa tylko koloru miedzianego.

To ALU anodyzowane na kolor miedzi :? (przynajmniej zestaw A1414)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi