Skocz do zawartości
yol

Komputer do Photoshopa

Rekomendowane odpowiedzi

Części .

Nie jestem  już za bardzo w temacie i potrzebuje trochę pomocy od was co wybrać .

Komputer ma służyć tak jak w nagłówku PS /C1/ czasami free camp oraz do mało skomplikowane firmy w movavi video editor.

Na chwile obecną posiadam to co w sygnaturze PSU ,ramy ,chłodzenie procka oraz buda zostają

Koszt do 4500

Złożyłem cos takiego , co sadzicie ??

Intel 13600kf

ASUS TUF GAMING Z690-PLUS  lub MSI PRO Z690-A DDR4

ASUS GeForce RTX 2060 DUAL EVO

Corsair Force Series MP600 M.2  1TB ( ze względu na spore  tbw )

Jeśli chodzi o płytę to mam największy problem gdyż ASUS jakiem wiemy może nie mieć nowego biosu by obsłużyć  serie 13xx.

Nie posiada również USB BIOS FlashBac i to moje pytanie nie wiem ile w tym prawdy  .Płyta ponoć odpala lecz nie rozpoznaje procesora wiec bios i tak można wgrać ale ile w tym prawdy ??? 

Ogólnie wolał bym asus gdyż ma 2xusb-c które jest dla mnie przydatne .

Oczywiście konfiguracja może się zmienić 🙂 

Edytowane przez yol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad meritum się nie wypowiem, bo trochę kompetencje już nie te, ale mieszkam w tym kraju trochę lat, więc mogę podpowiedzieć taki januszowy trick.

Jeśli twoje mobo nie obsługuje nowszego procesora i nie ma technologii aktualizacji bez procesora/ramu, zawsze kupując sprzęt możesz dobrać dodatkowego starszego proca. Sprzęt przyjeżdża, aktualizujesz bios, odkładasz stary procesor do pudełka i odsyłasz na zwrot dwutygodniowy.

Po kilku dniach otrzymujesz zwrot pięniedzy za procesor i order Virtutti Cebulari, ale sprzęt działa.

Jeśli nieobce ci poczucie wstydu, możesz zamówić też płytę z usługą aktualizacji BIOSu, chociaż moja osobista godność jest mniej warta niż te poronione pieniądze, których sklepy żądają za aktualizację. 

Na szczęście wziąłem ostatnio tę właśnie MSI z magicznym guziczkiem, więc nie mam tego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi