v0rrtex Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2023 Witam! Składam komputer i się zastanawiam, potrzebuje informacji. Na morele kupuje części z opcją montażu bez systemu. I teraz pytanie czy wystarczy system z pendrive zgrać i pobrać sterowniki i już wszystko gotowe? Czy będzie śmigał jak należy? Jest jeszcze opcja żeby złożył go znajomy szwagra, a wiem że on już wszystko zrobi na gotowe, tylko planowałem skorzystać z opcji z ratami i bardziej mi odpowiada ta pierwsza opcja, ale drugiej nie wykluczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_VaultBoy Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2023 Cześć Aby zainstalować system potrzbujesz dysk flash ( pendrive ) o pojemności min. 8 GB , do pobrania obrazu Windows mozesz użyć Microsoft Media Creation Tool - jest do pobrania z netu . Ewentualnie jak masz inny obraz - możesz uzyć np. oprogramowania Rufus . Część sterowników będzie pewnie zainstalowana , część nie . Te drugie odnajdziesz na stronie ich producenta , może je też znaleźć usługa Windows Update. ciężko powiedzieć czy będzie śmigało jak należy , zależy co dokładnie przez to rozumiesz .Jeżeli sprzęt zostanie zainstalowany poprawnie , komponenty są wydajne i dobrze dobrane a system odpowiednio skonfigurowany , powinno być w porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v0rrtex Opublikowano 30 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2023 To chciałem usłyszeć, dzięki panowie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...