wako Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Mój Tata wpadl na pomysl. Zaproponowal zakup monitora 17 calowego(CRT) lub 15 calowego(LCD) do nowego kompa. Za to stary monitor – LG Studioworks 57M (15 cali) trafilby do starego. A ponieważ ten monitor LG jest wiekszy od obecnego Philipsa zastapilby go. Jest tylko jeden problem pomimo dosyc mocnej karty graficznej (jak na ten proc) nie jestem przekonany, czy warto zainwestowac w karte telewizyjna. Moje obawy uzasadnione sa tym, ze gdy probowalem ostatnio obejrzec jakikolwiek na nim film nie obylo sie bez co najmniej malych spowolnien. Np. w bestplayerze obraz skakal jak oszalaly, nie mowiac już o bardziej zaawansowanych odtwarzaczach. Jedynie Vplayer odtwarzal film niezle. Boje się wiec co to będzie jak będę ogladal obraz z karty tv. Czy będzie tez tak chaczyl, czy mogę spokojnie kupowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wydaje mi sie że obraz z karty tv powinien byc płynny. Na oryginalnych sterach i sofcie chodzi prawie sprzętowo. Nie będzie tylko mozliwosci przechwytywania video. To wszystko zalezy jeszcze od tego jaki to tuner tv. Przy moim 300Mhz jest napisane jako minimum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 filmy DivX skakały ci bo pentium II 300 MHz nie był w stanie wystarczająco dekodować filmu. w przypadku karty TV procesor prawie nic nie robi więc nie bój się - będzie idealnie płynnie. ja obecną kartę TV kupiłem gdy miałem jeszcze P 133 i wszystko chodziło oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Ja kartę TV (AverMedia Capture) kupiłem jeszcze jak miałem Celerona300A i nie miało prawa być żadnych problemów. Nawet dekodowanie Canalu+ nie sprawiało komputerowi problemów, a przecież przy czymś takim Celeronek już troszkę musiał pracować. Przy normalnym ogladaniu TV procesor nie ma dużo do roboty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 tez były kiedys czasy ze miałem celka 366@550 i karta tv i nie było zadnych problemów. Wszystko chodziło płynnie.Tak jak należy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 te opinie mnie przekonaly :] teraz czas poszukac jakiej firmy karte tv kupic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 chyba najlepsze teraz są AVery ale mam propozycję : ktoś na giełdzie sprzedaje za 150zł kartę TV prolinka, najwyższy model z tamtego roku ! ma 2 sztuki z czego jedna ma jeszcze gwarancję. poszukaj bo może tam jest ta oferta, IMO warto zaoszczędzić te 100zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 na K6-2 333MHz V3 3500 chodzilo normalnie (chodzi o tuner TV ,bo dla V3 to duzo zaslaby proc :P ) wiec bez obaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...