J-A-J-O Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Mam sprzęt jak poniżej i gdy ustawie Vcore na 1,62, to w programi dołączonym do płyty, monitorującym napięcia, waha się ono od 1,56-1,62. Co może powodować problem? Zasilacz? Mam obecnie karte graf. na PCI, więc naprawde nie jest aż tak obciązony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Albo zasilacz albo poprostu programy źle pokazują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 W sandrze to samo 1,56-1,62, a o ustawieniu 1,72 nie ma nawet mowy, komp nie wstaje. Fumfel_20 masz taką samą płyte jak ja, nie masz problemów z napięciami powyżej 1,62? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 sprawdż jakie masz Vcore w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Albo zasilacz albo poprostu programy źle pokazują. zasilacz nie ma nic do vcore za to odpowiada plyta glowna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Tak myślałem, moge ją jakoś reklamować? Może trzeba jaki.ś kit wcisnąć, tylko jaki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Tak myślałem, moge ją jakoś reklamować? Może trzeba jaki.ś kit wcisnąć, tylko jaki? wiesz vcore nigdy nie bedzie stabilne kazda plyta bedzie miala jakies odchylki u mnie przu ustawieniu w biosie 1.6 faktycznie jest 1.63 a waha sie od 1.62 do 1.63 byl kiedys nawet o tym temat jesli nie sprawia ci to jakis problemow to nic nie rob co innego jesli ma to wplyw na stabilnosc bo u ciebie ta odchylka jest bardzo duza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 U mnie stabilność Vcora wzrosła jak założyłem radiatory na zasilanie (stabilizatory jakieś cy-cóś). Radiatory parzą! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 W sandrze to samo 1,56-1,62, a o ustawieniu 1,72 nie ma nawet mowy, komp nie wstaje. Fumfel_20 masz taką samą płyte jak ja, nie masz problemów z napięciami powyżej 1,62? Niemam problemu z napieciem powyżej 1.85V :lol: LAgier faktycznie, stabilizatory rulez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 wiesz vcore nigdy nie bedzie stabilne kazda plyta bedzie miala jakies odchylki u mnie przu ustawieniu w biosie 1.6 faktycznie jest 1.63 a waha sie od 1.62 do 1.63 byl kiedys nawet o tym temat jesli nie sprawia ci to jakis problemow to nic nie rob co innego jesli ma to wplyw na stabilnosc bo u ciebie ta odchylka jest bardzo duza Ma to wpływ na stabilność, jak podkręcam, hehehe :lol: Z lepszym chłodzeniem płyty już próbowałem, podstawiłem do niej wiatrak o średnicy 40cm, ustawiłem na full obroty, i gów**. Co myślicie o czymś takim dzwonie do serwisu : bla, bla bla, jak miałem A1700 to było ok, ale taraz kupiłem A2800 ma napięcie zasilania 1,70, i komp mi się wiesza bla, bla bla. Przejdzie taki coś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 wiesz vcore nigdy nie bedzie stabilne kazda plyta bedzie miala jakies odchylki u mnie przu ustawieniu w biosie 1.6 faktycznie jest 1.63 a waha sie od 1.62 do 1.63 byl kiedys nawet o tym temat jesli nie sprawia ci to jakis problemow to nic nie rob co innego jesli ma to wplyw na stabilnosc bo u ciebie ta odchylka jest bardzo duza Ma to wpływ na stabilność, jak podkręcam, hehehe :lol: Z lepszym chłodzeniem płyty już próbowałem, podstawiłem do niej wiatrak o średnicy 40cm, ustawiłem na full obroty, i gów**. Co myślicie o czymś takim dzwonie do serwisu : bla, bla bla, jak miałem A1700 to było ok, ale taraz kupiłem A2800 ma napięcie zasilania 1,70, i komp mi się wiesza bla, bla bla. Przejdzie taki coś? no wiesz zawsze mozesz sprobowac przeciez przedstawiac sie nie musisz jak sie nie uda to na drugi dzien zadzwonisz i powiesz inna bajeczke. Ale moim zdaniem po prostu zawiez mobo i powiedz ze zle trzyma napiecia vcore tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jak tyle wystarczy, to spox, ale zrobie to po wakacjach, nie chce być teraz bez kompa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...