Noobwarrior Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2023 Witam, instalacja win10 wyrzuciła błąd dekompresji pliku po zrestartowaniu wyskakuje komunikat "Reloc offet is out the segment" i każda instalacja się zawiesza (próbowałem win10 / win11 / linux) czy uszkodzony jest SSD ? Ram właśnie leci memtest i jak narazie 75% OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 W dniu 6.02.2023 o 17:55, Noobwarrior napisał: Witam, instalacja win10 wyrzuciła błąd dekompresji pliku po zrestartowaniu wyskakuje komunikat "Reloc offet is out the segment" i każda instalacja się zawiesza (próbowałem win10 / win11 / linux) czy uszkodzony jest SSD ? Ram właśnie leci memtest i jak narazie 75% OK. Witam takie błędy mogły występować na starszych konfiguracjach gdzie były taśmy i zworki do określania trybu pracy danego dysku czy napędu np. DVD (master-slave) i jak ktoś nie poprawnie ustawił zworkę i np. dwa urządzenia były jako master lub dwa jak slave to takie problemy występowały, czy próbowałeś dysk podłączyć pod inne gniazdo SATA ? , no chyba ze sprawa dotyczy dysku pod M.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 8 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 36 minut temu, edwardzajaczek napisał: Mam podobny problem i zrobiłem to co wyżej napisane i nic nie pomogło 😕 Witam pomoc zdalna ma swoje ograniczenia i zdalnie nie da się przeanalizować wszystkich problemów , oraz wykluczyć możliwych nieprawidłowości czy to po stronie sprzętowej czy programowej , ale chętnie bym zasiadł do takiego PC gdzie występują takie problemy, aby bezpośrednio przeanalizować ten problem. jam z grodu Kopernika XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noobwarrior Opublikowano 10 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2023 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi ale problem został rozwiązany. Okazało się że w czasie instalacji windows został uszkodzony/zablokowany (chyba secure boot coś namieszał ?) nośnik USB. Po utworzeniu nowego nośnika instalacja przebiegła bez problemu. Nośnikiem był usb z VENTOY gdzie miałem poupychane iso z linuxami i windowsem 🙂 Edytowane 10 Lutego 2023 przez Noobwarrior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...