Skocz do zawartości
Ejsio

Komputer do produkcji muzyki, ok. 2200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Przymierzam się do złożenia komputera do domowego studia do produkcji muzyki. Budżet około 2200 zł.

Parę lat nic nie składałem i nie orientuję się w nowościach jeśli chodzi o podzespoły.

Zależy mi na stosunkowo dobrej wydajności. Nie będę na nim w nic grał, będzie służył tylko i wyłącznie do produkcji muzyki, dlatego też nie potrzebuję karty graficznej, a więc potrzebny jest procesor ze zintegrowaną grafiką i obowiązkowo wyjście DisplayPort na mobo, aby podłączyć monitor w 144hz.

Nie potrzebuję też żadnych ledów i innych bajerów, za to zależy mi aby zestaw był jak najcichszy (wyciszona obudowa?).

Udało mi się coś takiego poskładać na Morelach, dajcie znać co sądzicie: https://www.morele.net/inventory/info/893d904f/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

przy takim budżecie ładnie dobrałeś podzespoły , będzie to działać, wiadomo cena też przekłada się na wydajność.

jako ze coś tam składałem wykorzystując taka obudowę , to tylko mam zastrzeżenia ze w obudowie dziurka aby przeprowadzić dodatkowe zasilanie dla procesora jest po prostu mała i trzeba troszkę pokombinować aby wtyczka przeszła ...

zamienił bym tez zasilacz na lepszego producenta i dłuższej gwarancji , np.

Zasilacz be quiet! System Power 10 450W (BN326) i 60 miesięcy gwarancji czy nawet dopłacić 20pln i wziąć wersje 550W

lub

Zasilacz Corsair CV 450W (CP-9020209-EU) i 60 miesięcy gwarancji i podobna historia dokładając 10pln zakupić 550W

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam temat oczywiście bo sam w muzyce siedzę. Generalnie jezeli chodzi o zakup sprzętu do muzyki - to musi być to nowy komputer? Ja osobiście kupiłbym 2 letni komputer gamingowy oczywiście na chodzie z testem u klienta i kartę sprzedał nawet za 200zl i oszczędzając na komputerze z 600 i zewnętrzna kartę dźwiękową kupił co i tak z czasem nie unikniesz. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi