gnz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Mam maly problem Karta jest nowa z podpisu (ma moze miesiac) monitor ma juz z 3 lata - jakis "One touch Hivision" 17'' nie plaski Od pewnego czasu wyraznie z monitora zaczelo smierdziec bakielitem ... a zkolei od 2, 3 dni pojawiaja sie nowe dziwne symptomy - obraz co jakis czas zamiga, skurczy sie , rozmarze itd itp. - nie trwa to dlugo i nie jest to w zaden sposob do wychwycenia kiedy nastapi - czasem jest duze nasilenie a czasem przez pare godzin nic sie nie dzieje. nie wiem co moze by przyczyna ... czy monitor powinien przejsc juz w stan spoczynku (ten bakielit mi nie daje spokoju) czy moze katra (nie krecona) jest jakas wadliwa ? co sadzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edi730 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Wyłącz z napiecia monitor!!! Zdejmij obudowe przedmuchaj go z kurzu i powinno pomóc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 :cry: odswierze raz ten temat moze znajdzie sie ktos jeszcze z jakimis pomyslami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 :cry: odswierze raz ten temat moze znajdzie sie ktos jeszcze z jakimis pomyslami ... Dni Twojego monitora są policzone :cry: wal do serwisu, albo po nowy monitor. Być może transformator albo kondensatory nawalają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 wlasnie gralem chyba z 5 godzin w moh'a:aa w sieci i nic , kompletnie nic sie nie dzialo ... wyszedlem do windy - wchodze na forum - ekran szaleje :( czyli chyba grafa jest OK - problemy zaczynaja sie chyba jak sa literki na wizji ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 :cry: odswierze raz ten temat moze znajdzie sie ktos jeszcze z jakimis pomyslami ... Dni Twojego monitora są policzone :cry: wal do serwisu, albo po nowy monitor. Być może transformator albo kondensatory nawalają. mam jeszcze 1 pytanko - da sie jakos to sprawdzic czy rzeczywiscie nawalaja te rzeczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Naprawialem przynajmniej kilka takich monitorów i telewizorów i zawsze przyczyną są wyschniete kondensatory-wystarczy kupic nowe ,wymienic i po kłopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...