mieczkoski Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Witam Mam problem z zasilaniem w laptopie Asus U36SG. Laptop działa na samej baterii lub na samym zasilaczu, lecz z podpiętym zasilaczem nie ładuje akumulatora. Problem pojawił się po całkowitym demontażu i ponownym montażu komputera. Wymieniałem pastę termoprzewodzącą na ciekły metal, robiłem to bardzo uważnie, nakładając bardzo cienkie warstwy. Czy to możliwe, że spaliłem jakiś układ odpowiedzialny za zasilanie baterii który znajdował się zaraz obok CPU? Po odpaleniu komputera dymu i spalenizny nie było czuć 😀 Załączam foto jak płyty głównej z dwóch stron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobermann97 Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Sprawdziłeś kontakt? Zasilacz? Z innym laptopem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczkoski Opublikowano 11 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2023 Zaraz po wysłaniu posta ładowanie wróciło. Wcześniej trzymało sztywno 96% i w HWINFO cały czas 0.0W. Po przekroczeniu 95% ładowanie ruszyło 🙃. Mam nadzieję, że dobije do 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...