redford197 Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2023 Witam . Zwiększyłem sobie internet w Vectrze z 600 Mb na 1,2 Gb i wymienili mi modem Technicolor TC 7230 na Arris TG6441B , na starym modemie w trybie bridge miałem podpięte po kablu telewizor i laptop , na nowym działa tylko jedno urządzenie chociaż pomoc techniczna twierdzi że mogę w tym trybie podłączyć jedno po kablu a drugie po WiFi ale nie działa , tryb router w modemie działa ale przydziela adresy IP prywatne a zależy mi na adresie zewnętrznym który jest w trybie bridge , może ktoś pomoże . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdefix Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 W takim przypadku, jeśli chcesz korzystać z trybu bridge na nowym modemie Arris TG6441B i podłączyć dwa urządzenia (telewizor i laptop) jednocześnie, musisz zainwestować w dodatkowy sprzęt, taki jak switch lub router.Możesz kupić switch Ethernet lub router, który będzie działał jako przełącznik. Podłączysz go do modemu w trybie bridge, a następnie podłączysz do niego telewizor i laptop za pomocą kabli Ethernet. W ten sposób oba urządzenia będą miały dostęp do Internetu z zewnętrznym adresem IP. Oto kroki, które musisz wykonać: 1. Kup switch Ethernet lub router z funkcją przełącznika (switch). 2. Podłącz switch/router do modemu Arris TG6441B za pomocą kabla Ethernet. 3. Włącz modem oraz switch/router i poczekaj na ustanowienie połączenia z Internetem. 4. Podłącz telewizor i laptop do switcha/routera za pomocą kabli Ethernet. 5. Sprawdź na obu urządzeniach, czy mają dostęp do Internetu i czy mają zewnętrzne adresy IP. Jeśli wykonasz te kroki, oba urządzenia powinny mieć dostęp do Internetu z zewnętrznym adresem IP, korzystając z nowego modemu w trybie bridge. Jeśli nadal napotykasz na problemy, warto skontaktować się z pomocą techniczną Vectry lub producentem modemu Arris, aby uzyskać dalszą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...