JAR0 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 3861 pkt. Taki wynik uzyskałem w 3DMark2001. Coś mi się zdaję że to trochę mało. Mój sprzęt to: ATHLON XP 1700, MSI KT4V, MSI GF4 MX 440SE-T 64 MB (chwilowa ta karta), RAM 128MB/ 333MHz. Od razu mówię że nic nie jest podkręcane, w Biosie płyty zmieniłem tylko na bieżącą datę. Po prostu kupiłem te podzespoły wsadziłem do płyty i odpaliłem. Takie rzeczy jak np. Vcore, czy częstotliwość Ramu są ustawione na „auto”. Jaka może być tego przyczyna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 na duronie 1300 i 4mx 64 se 128 bit z prolinka miałem 4308pkt, moze twoja karta jest 64 bitowa lub na zwyklych pamieciach. W sumie olac tego 3d marka, ważne zeby gierki smigały tak jak trzeba :D Wejdz sobie na stronę www.benchmark.pl i przeczytaj test kart 4mx, wszystkiego sie dowiesz na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 No właśnie,jak wyżej karta jest peweni 64bitowa i to dlatego taki wynik,możesz ją podkręcić wtedy zyskasz troche na wydajnosc myśle że mozesz osiągnąć koło 5000pkt ale to różńie bywa w zależności od karty jaka sie trafi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Tak zapomniałem dodać ta karta jest 64 bitowa. Pamięć DDR. Ale to i tak chyba mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Dużo więcej na niej nie wyciągniesz,zainstaluj najnowsze sterowniki do płyty głównej i do karty graficznej (co do sterów do garfiki to musisz posprawdzac kilka wersji bo to różnie bywa z wydajnoscią na roźnyh sterownikach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Stary ja na GF2 MX-400 mam 4k sporob stery nawet bez krecenia powinno byc chyba lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Stary ja na GF2 MX-400 mam 4k sporob stery nawet bez krecenia powinno byc chyba lepiejno w to to juz (chyba) nie uwieże :D - udowodnij.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 ja uwazam ze wynik dobry jak na ten sprzet (grafa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Stary ja na GF2 MX-400 mam 4k sporob stery nawet bez krecenia powinno byc chyba lepiejno w to to juz (chyba) nie uwieże :D - udowodnij.... http://service.futuremark.com/compare?2k1=6847299 Prosze uprzejmie, patrz i płacz:) Jest tu prawie 4k bo rekordowy wynik zrobilem bez dost do netu i max karte wykreconom. Byla noc wiec moglem ten robilem w dzien i niewszystko poszlo na full, poporstu mniej wiecej tak mi zwykle sprzet biega. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Może się czepiam, ale dlaczego wynik obejmuje tylko 6 testów?? Z tego co pamiętam powinno być ich chyba 14 czy 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Bo robic 16 testow to starta czasu, tylko 6 pierwszych testow nalicza pkty. Tamte testy sa dla uzytkownika ale nic niedaja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 FSB 66 8O :?: jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 FSB 66 8O :?: jak ?3d mark świruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Ale gierki też nie chodzą za dobrze. Przede wszystkim ładują się strasznie długo. A gry typu Battlefield 1942 czy Devastation nie dość że ładuje się z 2-3 minuty to jeszcze obraz się zatrzymuje co chwila. Na starszych grach nie ma tego problemu. Wiem że pamięci mam zdecydowanie za mało i jeszcze na XP pracuje. Ale na moim starym sprzęcie gry ładowały się o wiele szybciej tylko niektóre już nie chodziły na starej Rivie, miałem proca P3 670MHz wspomnianą RIVE TNT2 i 256MB Ramu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Ale gierki też nie chodzą za dobrze. Przede wszystkim ładują się strasznie długo. A gry typu Battlefield 1942 czy Devastation nie dość że ładuje się z 2-3 minuty to jeszcze obraz się zatrzymuje co chwila. Na starszych grach nie ma tego problemu. Wiem że pamięci mam zdecydowanie za mało i jeszcze na XP pracuje. Ale na moim starym sprzęcie gry ładowały się o wiele szybciej tylko niektóre już nie chodziły na starej Rivie, miałem proca P3 670MHz wspomnianą RIVE TNT2 i 256MB Ramu.To nie ilosc pamieci jest tu najwazniejsza, ale to ze to 64 bity :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Ja tyle co w podpisie i na takim czymś :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 JARO : całkiem normalny masz ten wynik, powiedziałbym że nawet bardzo wysoko jak na 64 bitówkę. ja na 128 bitowej grafie mam 6700 więc nie marudź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoiYa Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Witam! Wynik tej karty to na pewno wina 64bit. Jak miałem MX440 (WINFAST 128bit @310/530) i procek ustawiony an 2460MHz to max. które moge zaprezentować to to poniżej: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR0 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Myślałem że to troche mało, ale jak mówicie że to niezły winik to spoko. Martwią mnie tylko te gry że się dłużej ładują niż na wcześniejszym sprzęcie który był słabszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 SoiYa ma porządną wersję, wykręciłpamięci ażna 530 MHz i ma mocnego procka i dlatego wyciągnął 8471 3DM'01. ja na 2000+ i grafie na 332/432 mam 6714, ale timingi pamięci na grafie na 100% są gorsze niż w bardziej firrmowych kartach więc te 432 MHz to takie sobie ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...