Molious Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2023 Witam, Chciałbym kupić jakieś pudło (obudowa/płyta główna/zasilacz/ram/procesor/jakiś niewielki SSD) do którego mógłbym włożyć mojego starego GTX 1050Ti (tak żeby dziewczyna mogła sobie pograć w World of Warcraft okazjonalnie). Planuje wydać coś rzędu 1200-1500zł, czy ktoś mógłby poratować jakąś budżetową propozycją konfiguracji? Normalnie wybrałbym coś z proponowanych zestawów przez różne sklepy, ale tamte są wciskane ze zintegrowaną grafiką której nie potrzebuje (i nie chcę - no chyba że to już dzisiaj standard w segmencie budżetowym?) a wydaje mi się, że podbija koszty. Dzięki za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molious Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Wyszło prawie 1700 razem, da się na czymś tutaj zaoszczędzić? Płyta główna wydaje się strasznie droga w stosunku do reszty zestawu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crobartie Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Wybrałbym chyba płytę inną niż Gigabyte i polecany Asus, więc albo MSI albo Asrocka. Dlaczego, bo tańsza oraz częste spotykane piszczenie cewek. Wpisz sobie: "asus prime b550m-a coil whine". Jaki model nie wiem. Wybieram sobie jakąś na am5 więc nie jestem w temacie am4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molious Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Tutaj widzę budżetową fajną opcję https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b450m-hdv-r4-0-6047639/ Ale czy ja będę w stanie podpiąć pod to mojego starego GTX 1050Ti? Pewnie głupie pytanie ale nie znam się, może ktoś kto się zna mógłby się wypowiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molious Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Jeszcze jedno pytanie, czy do takiego zestawu potrzebuję dedykowane chłodzenie czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Molious Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Dzięki, ostatecznie kupiłem taki zestaw https://www.morele.net/inventory/info/a4abd644/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...