MercuryRory Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Hejka, Piszę ten temat ponieważ kompletnie się na tym nie znam i chciałem dopytać. Na samym początku chcę dopisać, że posiadam laptopa z procesorem i3-1115G4 @ 3.00GHz 3.00 GHz. Na oku obecnie mam ten Procesor, lecz jedna osoba mi powiedziała, że istnieje coś takiego jak mobilny procesor, jeśli ktoś się zna to prosiłbym o doradzenie jeszcze jaki konkretny procesor i płytę główną wybrać, by było to wszystko zgodne z moim laptopem, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Witam mógł byś się określić co zamierzasz modernizacje obecnego laptopa , o wybrany procesor czy raczej planujesz składanie/zakup PC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MercuryRory Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 Planuje wymienić tylko i wyłącznie procesor oraz płytę główną do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 7 minut temu, MercuryRory napisał: Planuje wymienić tylko i wyłącznie procesor oraz płytę główną do tego. ok to już Ciebie uświadamiam, w laptopie nie da się zamontować takiego procesora. w laptopach już od kilku generacji , procesory są wlutowywane w płytę główna , są jakieś pojedyncze modele gdzie można spotkać jeszcze tradycyjny soket aby samodzielnie wymienić procesor na lepszy, ale w większości przypadków jest to jedna całość , po za tym nie ma technicznie możliwości aby w laptopie wymienić sobie płytę z procesorem, w twoim przypadku z Intela na AMD , zresztą nawet jak byś chciał wymienić płytę główna z wydajniejszym procesorem to raczej tez nie będzie takiej możliwości, tam jest wszystko przewidziane na dana serie , wtyczki zasilania czy punkty montażowe samej płyty głównej itd. . nie wiem czy sam wpadłeś na pomysł takiej modernizacji , czy ktoś Tobie to zasugerował , ale technicznie jest to nie do realizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MercuryRory Opublikowano 24 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2023 1 minutę temu, Mr.T... napisał(a): nie wiem czy sam wpadłeś na pomysł takiej modernizacji , czy ktoś Tobie to zasugerował , ale technicznie jest to nie do realizacji. Tak jak pisałem jestem kompletnie bez wiedzy na ten temat więc chciałem dopytać, ale dziękuje za wyjaśnienie sytuacji i będę musiał kupić komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...