Jump to content
silencer_pl

Duży ping na aorta.net

Recommended Posts

Hej. Czy jest tutaj ktoś kto może pomóc w takim dziwnym problemie który mam od w sumie kilku miesięcy.

A więc od jakiegoś czasu zacząłem notować wysokie pingi w niektórych grach multi. Pingi rzędu 120-140ms ale tez dużą ilością gubionych pakietów. Niestety powoduje to duży dyskomfort. Normalnie mam 40ms (średnio). Zrobiłem pewne rozeznanie i zauwazylem ze wysokie pingi ma na ścieżce która w nazwie ma aorta. 

pbWHPhq.jpg

Z tego co się udało mi wywnioskować to ten kawałek routingu należy do Liberty Global, który jest chyba właścieiem UPC albo ma jakieś powiązanie. UPC w Polsce zostało przejęte przez PLAY z tego co mi wiadomo.

Podobny temat znalazłem na wykopie, ale tam w sumie nic nie zostało rozwiązane (https://wykop.pl/wpis/53881799/dziwnym-zbiegiem-okolicznosci-od-jakiegos-czasu-du).  Czy ktoś wie może jak mógłbym się z tym problemem poradzić? 

Ja jestem w Gdańsku, serwer docelowy jest w Luxemburgu. Mój dostawca to Logitus, który niedawno związał się z Netią, ale generalnie to internet 500/500 który mi oferują śmiga bez zarzutu, poza tą przypadkową sprawą.