simut-wartasz Opublikowano 3 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2023 Mam już dość leciwy sprzęt (płyta DELL 0MWYPT, Intel C236 (Skylake PCH-H), Xeon E3-1240 v6 (poziom i7-6700k), 32 GB DDR4), który powoli staje okoniem przy pracy, szczególnie szwankująca karta graficzna Quadro K620 , sprzęt musi jeszcze trochę posłużyć, poza kartą nie ma sensu wymieniać ani procka, ani pamięci ram. Chcę kupić kartę, główne wymaganie to dwa porty DP (mam dwa monitory 2560x1600) i żeby dało kopa przy eksportach z DaVinci Resolve, budżet do 1500 PLN. Proszę o sugestie, na patrzeć i co mi pójdzie na tak leciwym sprzęcie*, karta musi być nowa, muszę mieć fakturę. *Przez chwilę chciałem kupić Intela a750, ale ponoć nie chce działać na płycie, jaką mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 4 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2023 Masz tam kabel zasilania dla GPU? Zasilacz 365W? Uważaj abyś nie kupił karty, której nie będziesz miał jak zasilić. Na jakimś forum tematycznym widziałem sugestie odnośnie gtx 1650. Co rozumiesz pod pojęciem "sprzęt musi jeszcze trochę posłużyć"? Powoli zbierasz się za modernizację? Bo jeśli i tak planujesz za jakiś czas zmieniać kompa, to może 'prowizorka' w postaci używanej (ze sklepu, z FVAT) K620? Wtedy po wymianie kompa mógłbyś kupić normalne GPU (w sensie, że mające więcej niż 75W poboru). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simut-wartasz Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2023 Zasilacz 365 W, według opisu powinien mieć kabel ze złączem do zasilania. Spojrzałem na używki - w sumie by się coś znalazło z linii quadro, ale kusi coś, co da boosta przy eksporcie video (powiedzmy, że zjadę z budżetem do połowy) i tu w zasięgu są qudro k2200, 1050ti i 1650 75 W. Na forum della ktoś pisał, że mu 1650 ciągnęło na zasilaniu z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...