VictorD Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2023 Potrzebuje kupić CICHE ALE TEŻ WYDAJNE chłodzenie do 7950X3D. Do tej pory wykorzystywałem chłodzenie powietrzem od Noctua (NHD15S) ale nie wiem czy to wystarczy do tego procka. Zacząłem się więc zastanawiać nad AIO ale na tym polu mam 0 doświadczenia. Szczerze mówiąc to wolałbym wiatrak bo "boję się wycieków" :rotfl. Jeżeli AIO to musi to wejść na górę do Silent Base 802. Najbardziej zależy mi na ciszy (podobno pompki hałasują), następnie na jak najniższych temperaturach. Wygląd nie ma znaczenia bo buda będzie zamknięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2023 Arctic Liquid Freezer II 360 wchodzi idealnie w tej obudowie na top.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas1999PL Opublikowano 22 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2023 Wycieki to mit ( dosłownie jeden na sto tysięcy) . Nie krępuj się, AiO montuje się czasem łatwiej niż zwykły cooler zwłaszcza NHD15. Po prostu więcej śrubek. Polecam https://www.x-kom.pl/p/642098-chlodzenie-procesora-be-quiet-silent-loop-2-360mm-3x120mm.html Chłodzi mi Ryzen'a 9 3900X i mimo OC wszystkich rdzeni i dużego napięcia ogólnie przy poborze mocy 240 Wat 89 stopni jest w spoczynku pompa cicha a pod obciążeniem słychać delikatny szum, ale na pograniczu 36-38 decybeli więc bez dramatu żadnego odkurzacza nie ma (sam ustawiałem krzywe wentyli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...