warold15 Opublikowano 18 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2023 Witam wszystkich. Ostatnio na laptopie mojej siostry po włączeniu pojawił się następujący ekran. Poproszono ją aby podała swoją kartę kredytową. Kiedy anulowała operacje laptop uruchomił się ponownie i normalnie zalogował do systemu Windows. Uważam, że jest to trochę dziwne. Czy może to być jakiś wirus? Laptop to 8 letni HP na systemie Windows 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 To próba wyłudzenia pieniędzy. Niczego nie dodawaj, nie podawaj swoich danych itp. Jak sytuacja się powtórzy, zrób fotkę i zgłoś to na policję. Miałem podobną sytuację, ale na poczcie mail. Po zgłoszeniu na policję próby wyłudzenia pieniędzy, policja zadzwoniła do mnie i poinformowała mnie, żebym niczego nie płacił, nie podawał danych osobistych itd. Takich wyłudzeń są tysiące. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2023 Radzę przeskanować tego PC na virusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2023 Norton nic nie wykrył. Ale też mi się wydaje, że to wirus. Trzeba będzie zrobić format. Dzięki 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...