Skocz do zawartości
Beavis

Poradzcie jaki kupic RAM PC400 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze swiezy temat dotyczy rozwniez RAMu ale PC2600 a ja szukam PC400 lub wiecej

Przede wszystkim zastanawiam sie nad takimi firmami jak:

Corsair

GEIL

Kingston HyperX

Nie wiem tez czy bedzie lepeij kupic 2 w jednej kosci czy moze 2x256 :?

Osiagi maja zblizone stad moje niezdecydowanie 8)

pozdro

PS. ostatnio cos trudno dorwac Korsarze wiec jak wiecie gdzie mozna je navyc dajcie przy okazji linka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli masz kasę - corsair,

jeśli masz mniej - kingston

jeśli chcesz się bawić - geile, bywają bardzo wybredne...

Popieram. A w jakiej płycie głównej masz zamiar je osazić.

Plyte tez chce kupic, a konkretnie GA 7N400 Pro bo obecnie mam SL-75KAV :cry:

Odnosnie Korsarzy to moze byc problem poniewaz nie moge znalezc ich w zadnym sklepie interetowym (oprocz Siriusa ale tam kosztuja kosmicznie duzo 8O ).... wiec jesli macie jakies namiary to podajcie linka :P

dzieki

PS. moze faktycznie oplaca sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> te TwinMosy?? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli chcesz brać geile, to już lepiej weź twinmosy. Twinmos lepiej się kręci, niż jak geil. W porównaniu corsair vs. hyperX wygrywa zdecydowanie corsair. Najlepiej corsairy LL(low latency)

Zależy jakie Geil'e, jak Value to rzeczywiście TwinMOS'y będą lepsze, ale jak Ultra... :twisted:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze poczekaj na twin mos twister

Hymm a nie wiesz kiedy sie one ukarza w sklepach i ile mniej wiecej bede $ ??

Aktualnie rozgladam sie za Corsair'ami z serii XMS ale ciezko je znalezc :(

Moze ktos z was wie gdzie moge je kupic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie na razie trzeba się wstrzymać, bo pamięci mocno podrożały ostatnimi czasy.

I jeszcze będą drożeć.

Przez ostatnie 4 lata jak sie przyglądam to jest jeden okres w roku w którym pamieci są tanie a potem cena leci 2 krotnie do góry.

Zresztą sami producenci podnieśli ceny kości czyli nikłe szanse żeby memy kosztowały znowu 130zł za 256MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam kasę i zamówiłem Geile PC-400 Ultra i się zastanawiam teraz czy dobrze zrobiłem, czy nie lepsze były Corsairy? Płytkę ma ASUS'a A7V8X a pamiątki tylko z górnej półki chce więc nie radźcie mi TwinMOS'ów. :) Czy GEIL'e 256MB to jedno czy dwu bankowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A slyszal ktos z was o Corsairach z serii XMS?? Podobnobija konkurecje na glowe ale jest problem z dostaniem ich u nas w kraju!! FUCK!!

Moze jakos z zagranicy da rade sprowadzic

Co o tym myslicie Panowie??

gość na allegro sprzedaje XMS-y dość tanio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie oplaca sie wogle kupowac markowe pamieci ? od poczatku mojej kariery jako uzytkownika PieCa kupowalem no name i teraz kiedy sie zrobil taki wielki szum o tych pamieciach ze firmowe lepiej brac bo stabilniejsze i takie tam to nie wiem co brac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopie kupuj jakieś twinmosy albo corsairy, moje Geile Pc 400 Ultra CL2 chodzą poniżej moich oczekiwan, kręcą się ledwo 444MHz a są przypadki że przy 408MHz wykładają się na maxa, a myslałem że płacąc 301 zeta będą takie dobre :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopie kupuj jakieś twinmosy albo corsairy, moje Geile Pc 400 Ultra CL2 chodzą poniżej moich oczekiwan, kręcą się ledwo 444MHz a są przypadki że przy 408MHz wykładają się na maxa, a myslałem że płacąc 301 zeta będą takie dobre :x

No juz raczej na 99% jestem gotow kupic CORSAIRY no chyba ze jeszcze zanim to zrobie pojawia sie lepsze :)

To wlasnie pamiatki hamuja mnie najbardziej przed kupieniem nowego sprzetu bo MOBO i 2600 to juz na teraz moge miec ale z pamiatkami jeszcze nie wiem... moze koles z UK mi kupi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz raczej na 99% jestem gotow kupic CORSAIRY no chyba ze jeszcze zanim to zrobie pojawia sie lepsze :)

To wlasnie pamiatki hamuja mnie najbardziej przed kupieniem nowego sprzetu bo MOBO i 2600 to juz na teraz moge miec ale z pamiatkami jeszcze nie wiem... moze koles z UK mi kupi :D

Hehe tylko żeby ci nie kupił pamięci made in usa bo sie słabo kręcą (autentyczne 2 przypadki), tylko koreanskie albo taiwanskie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam kasę i zamówiłem Geile PC-400 Ultra i się zastanawiam teraz czy dobrze zrobiłem, czy nie lepsze były Corsairy? Płytkę ma ASUS'a A7V8X a pamiątki tylko z górnej półki chce więc nie radźcie mi TwinMOS'ów. :) Czy GEIL'e 256MB to jedno czy dwu bankowe ?

No TwinMosy to nie tak calkiem z dolnej polki pamieci - w niektorych testach wypadly znacznie lepiej niz Geile - a poza tym zawsze mozesz wziac TwniMos Twistery :). pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe tylko żeby ci nie kupił pamięci made in usa bo sie słabo kręcą (autentyczne 2 przypadki), tylko koreanskie albo taiwanskie

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

serio tak jest :?: :?: :?: :?:

myślałem że to kit ale widziałem takie opinie jak jechali na memorach made in usa a takimi samymi z tajwanu!!! (jak znajdę topic to zapodam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bys mial kase to bys AMD nieuzywal :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bys mial kase to bys AMD nieuzywal  :lol:

ta wypowiedz jest nie na miejscu i jest mocno obraźliwa - dalej zaczynasz wojne z podtekstem amd vs intel?

Moze po prostu chcial wykazac ze ma wiecej pieniadzow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...