jewog38521 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć. Wczoraj złożyłem mojej mamie nowy komputer. Podczas instalacji, zgrywania danych itp. komputer wielokrotnie był włączany i wyłączany i za każdym razem odpalał się bez problemu. Dzisiaj jednak po nocy nie chciał się odpalić. Pomogło odłączenie prądu i odpalenie wkrętakiem. Specyfikacja: Zasilacz Thermaltake Smart 500W 80plus (nowy) I5 13400 + boxowe chłodzenie Asus B760M-A AX D4 2x 8 GB Adata 3200 SSD m2 curical 500GB SSD m2 Kingston 1TB DVD-RW LG (stary) Obudowa chińczyk (stara) NA początku myślałem, że to może wina przycisku, więc podpiąłem reset, ale to samo. Żeby odpalić komputer muszę odłączyć prąd, odczekać chwilę i odpalić wkrętakiem. Czasami uda się odapalić przyciskiem, ale po wyłączeniu już nie wstaje. Dodam, że jak już się uruchomi to pracuje stabilnie, nawet pod obciążeniem. Podłączyłem stary zasilacz OCZ 500W (jeszcze z dwoma liniami 12V) i startuje normalnie. Niby wychodzi, że to wina nowego zasilacza, tylko czemu wczoraj komputer normalnie działał na nim? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2023 przez jewog38521 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Witam wady fabryczne , wychodzą najczęściej do poł roku od rozpoczęcia eksploatacji, do tego kupiłeś zasilacz po taniości, potem żadna nowość ze taki zakup odbija się czkawka. podstawa zakupu zasilacza jest oprócz naklejki (kartka wszystko przyjmie) jest czas udzielanej gwarancji ,taka wartością wyjściowa/podstawowa jest przynajmniej 60 miesięcy. np. Zasilacz SeaSonic B12 BC 550W (B12-BC-550) Zasilacz SeaSonic S12III 500W (SSR-500GB3) Zasilacz MSI MAG A550BN 550W (306-7ZP2A11-CE0) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...