Jump to content
zephyr_57

Czysty android, min. 8GB RAM, dobry GPS, 1500 PLN

Recommended Posts

Cześć,

szukam telefonu do ok. 1500 PLN, podstawowe założenia

- korzystam z wymagających aplikacji, głównie opartych o pozycjonowanie, nie potrzebuję żadnej aplikacji preinstalowanej przez producenta (np. gestów, faceid, apek do synchronizacji); jeszcze niektórzy użwają pojęcia 'czysty android' i na tym właśnie mi zależy,

- dobry odbiornik GPS/GNSS,

- 8GB RAM i dobry snapdragon (?),

- chciałoby się ekran bliżej 6" niż 7", jednak to zapewne niemożliwe,

- do kupienia jako nówka w polskim sklepie

Rezygnuję z marki xiaomi - mam teraz podstawowy model, który od nowości nie radzi sobie sam pod sobą (MIUI).

Będę wdzięczny za propozycje :)

1 godzinę temu, radiergummi napisał:

Dobry GPS mają obecnie Mediateki.

Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za odpowiedź :) gdzieś pobrzmiewają dawne lata, kiedy snapdragon oznaczał lepsze osiągi z zasady...

Edited by zephyr_57

biorę ją pod uwagę :) zauważyłem też markę infinix - ktoś jest w stanie się wypowiedzieć o ich produktach z autopsji?

Wraca sentyment do motoroli i myśl o zakupie. Trudno się połapać w modelach - kiedyś 'G' była jedna, teraz jest cały zestaw, podobnie z serią edge...

Edited by zephyr_57

W dniu 2.05.2023 o 14:43, zephyr_57 napisał(a):

biorę ją pod uwagę 🙂 zauważyłem też markę infinix - ktoś jest w stanie się wypowiedzieć o ich produktach z autopsji?

Wraca sentyment do motoroli i myśl o zakupie. Trudno się połapać w modelach - kiedyś 'G' była jedna, teraz jest cały zestaw, podobnie z serią edge...

Nie miałam nigdy Infinixa prywatnie, ale bawiłam się nim trochę. Ogólnie bałam bym się wziąć coś co jest typowo chińczykiem i nie wiadomo jak sie będzie zachowywało za pół roku...

W dniu 26.05.2023 o 14:28, Barczys napisał:

S20 odrzuć ze względu na obrzydliwego Exynosa 990, który grzeje telefon i pochłania baterię. Zresztą, znacznie taniej można mieć sensowniejszego S20 FE, który robi niemalże identyczne fotki(poza teleobiektywem, który ma optyczny zoom 3x zamiast 1.1). S20 FE wychodziły na Snapie 865, więc kwestia baterii i kultury pracy jest lepsza od takiego S20.

Aktualne zniżki na smartfony w sklepach zobacz sobie rownież tutaj        Znajdziesz tutaj sporo kuponów rabatowych

dobra, won z tym spamem.

Edited by B@nita