mchlek Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2023 Witam serdecznie jestem posiadaczem zewnętrznego modułu https://www.razer.com/gaming-egpus/razer-core-x i chciałem go podłączyć do mojego komputera Intel NUC8i7HVB (i7-8809G 3.10GHz, 32GB RAM). Zastanawiam się jaką kartę graficzną do tego zestawu dobrać. Myślałem o RTX 3070ti, ale tu pytanie do znawców - czy to się opłaca - w sensie, czy karta nie będzie się nudzić? Albo wręcz przeciwnie, czy procesor nie będzie się przy niej nudzić? Core X ma zasilacz 650W, więc to też jest pewne ograniczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 Do tego procesora to 3060 będzie za dużo.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 Witam czyli takie trochę kombinacje XD jedno małe coś, podłączyć z zewnętrzna karta graficzna , w opisie jest ze "Intel NUC8i7HVB" posiada wsparcie dla 2x Thunderbolt 3, czyli w teorii powinno to działać, Ciekawi mnie efekt końcowy , czyli jak to będzie działać w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 Ten procek jest nieco słabszy niż deskopowy I7 7700 , 7700 będzie mocno hamował 3070ti ( przynajmniej przy FHD / 1440p , dopiero przy 4K czy ultrapanoramie nie będzie hamulca o ile procek tu będzie dawał radę ) 7700 czasami będzie hamował sporo słabszego 3060 12GB Do tego dochodzi kwestia działania całości w oparciu o port TB3 , TB3 ma przepustowość na poziomie 40 GBit/s czyli nieco więcej niż PCI-E 3.0 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mchlek Opublikowano 6 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2023 Hej, dzięki za odpowiedzi. Będę testował uzywany 3060, zobaczymy jak się to będzie spisywać, bo póki co mam swojego starego GTX 970 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...