Teo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 tak jak w temacie athlon xp1700+z serii AGOIA szukalem w wyszukiwarce i nic nieznalazlem na ten temat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Wszystko powinno działać jak połączysz mostki l1(odblokowanie mnożnika) Jak odblokujesz mnożnikto nie będziesz mógł go regulować na twojej płycie ? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Czyli jak niby L1 polaczyc i drut mod dzialalby tak jak schematy dla t-berga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Teo i tak duż wyciągnnołeś z tego proca wiec co wałściwie chcesz zyskać przez drut moda?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jeju dajcie zesz odpowiedz a nie :) W stresie mam zaledwnie 38stopni pozatym bude mam bardzodobrze wentylowana (jest tez tak ze wiatrak na volcano pobiera powietrze zza obudowy) wiec mysle ze sie z niego wyciagnie jescze troche Wiec prosze o odp czy po polaczeniu L1 drut mod bedzie dzialal wg. schematu t-berga? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 a co do twojego podpisu to jezeli masz sapphire 64 mb to przerobiles go na 9500 pro a nie 9700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 a co do twojego podpisu to jezeli masz sapphire 64 mb to przerobiles go na 9500 pro a nie 9700 Wybacz - niebij -uzylem w profilu tak nazwanych sterow w omegadrive!!! ALE JA TU O RYBCE A TY O PIPCE :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Z tego co wiem po polaczeniu mostkow L1, masz odblokowany mnoznik, wiec drutmod jest Ci zbedny. Ale nie jestem pewien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Odpowidam zecydowanie, tak możesz użyć drut moda, nie możesz natoniast użyc metody opisanej niedawno na siriusie z łąćzeniem i dzieleniem mostków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Nieczekajac na odpowiedz - ktore cos niebardzo sa odpowiedziami :),postanowilem zrobic schematem dla t-berga i probowalem od 2 sposobow na odblokowanie mnoznika(sposobem mechlina) do trwałych ustawien mnoznika i nic albo komp niewstaje albo poprostu nic sie niezmienia - jednym slowem drut mod z t-berga niedziala na palomino - wszstko zrobilem prawidlowo tak jak bylo to opisywane przez forumowiczow. :( czekam az mechlin przestuduje specyfikacje amd model 6 i poradzi cos na to - w tobie nadzieja -drutmenie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Bez połączenia mostków L1 na Palomino Drut-mod na pewno nie będzie działał :!: :!: :!: Dopiero jak połączysz L1 jest realna szansa że będzie działą :wink: . Nóżki pinów(od mnożnika) Palomino i t-berga są te same Skora na swojej płycie mogę ustawić mnożnik na duronie lub t-bergu więc mogę chyba i na palomino(krewniak morgana którego miałem).Dodam , że regulacja mnżnika na mojej płycie działa na zasadzie drut-moda :twisted: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jak skonczysz overlocking tego procka to daj znać ile osiągnołeś,ja mam z tej samej serii tylko 2100+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Dobra zrobilem mazanie mostkow lutownica :) narazie mam tyle ile jest to mozliwe czyli mnoznik 12.5 -wiecej sie nieda bez drut moda - bedzie wolne to sie pomysli a narazie 1,8ghz :P pamieci mam tez zaslabe na wieksze fsb :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur_5 Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 ja proobowalem na kt7 i nie wyszlo choc innym wychodzilo na tej plytce, wiec chyba sie nie da. sproobooj, proca w ten sposoob nie uszkodzisz (ja nie uszkodzilem, padl od czego innego:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 oka w koncu chwila czasu byla wiec pobawilem sie w drut moda zrobilem sposobem mechlina . Z jednym drucikiem niedzialalo z dwoma juz bylo ok mnozniki umnie takie jak byly takie sa w biosie - tyle ze teraz dzialaja:) narazie ustawiony mam 13x145 czyli 1885mhz na 15x133 procek dziala stabilnie i daje 1995mhz tylko ze jak dlamnie temperatura(wiatrak w volcano na medium) 56 w stresie to zaduzo (zreszta po dlugim graniu rst)- czekam na przyplyw gotowki aby kupic blok na cpu i lepsza pompke no i pamiec ram, wtedy zobaczymy ile max sie da wycisnac z niego! Jednym slowem stwierdam ze drut mod na palomino dziala tak samo jak na t-bergu tyle ze trzeba L1 polaczyc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Lukasrz: Sorki, że pytam, ale jakie napięcie zapodałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Lukasrz: Sorki, że pytam, ale jakie napięcie zapodałeś? Mój jest nie kręcony chodzi na default 13x133 1,75V seria AGOIA i jestem ciekaw ile na dobrej MOBO bym z niego wycisnął. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Teo sory ale jezeli masz proca 0.18um i tylko cooler to nie uwierze za uzsykałeś z niego 1995 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Teo sory ale jezeli masz proca 0.18um i tylko cooler to nie uwierze za uzsykałeś z niego 1995 mhz. Masz pelne prawo do tego:D otoz zrobilem tak ze wiatrak pobiera powietrze prosto z za obudowy dodatkowo w budzie mam 4 wiatraki w tym 2 120x120(na 5v -jeden na bocznej sciance drugi u gory budy) oraz dwa 80x80(tez na 5v-jeden od frontu drugi zaraz za coolerem na procku) wszstko sunon :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 To jakiś zaj...........sty ale to bardzo zaj.........sty palominek. Ja zapodałem 2 volcisze i mam dodatkowo 2 wiatraki 8x8 w budzie. Może jak zmienie chłodzonko na WC i pamiątki na lepsze to postaram się wycisnąć ze swojego więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poloo Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 teo jak mozesz opisz co trzeba zrobic zeby na palominio 1500xp zmienic mnozik z 10 na 11 na stale . mam plyte ecsa ktora nie obsluguje zmiany mnoznikow wiec musze ustalic na stale , jezeli mozna prosze o jakies zdj itp bo jestem zupelnie nowy w temacie , thx z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...