Vendeur Opublikowano 11 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2023 Cześć, chciałbym w aktualnej swojej lokalizacji móc w pełni korzystać z serwisu telewizyjnego w przeglądarce, UPCTV / Horizon GO W innym mieszkaniu mam sieć UPC, w której mam w ich serwisie TV przez www (Horizon Go / UPCTV) dostęp do wielu kanałów. Mogę oczywiście z tego serwisu na www korzystać gdziekolwiek, natomiast jeśli nie jestem w sieci UPC, to tracę część kanałów i pojawia się komunikat, że są one dostępne tylko w zasięgu sieci UPC... W obecnym mieszkaniu mam Orange Funbox 6. Czy jest jakakolwiek możliwość, aby np. w drugim mieszkaniu zainstalować jakiś tani minikomputerek ze znikomą ilością pobieranego prądu (np. Raspberry lub kopia, choć pewnie wolałbym jakiś słaby laptop z bardzo niskimi zapotrzebowaniem na energię) i poprzez niego łączyć się z tamtą siecią? Pewnie trzeba by postawić na nim serwer VPN. Czytałem, że ogólnie się da, ale czy dałoby się tak zrobić, aby TYLKO moja przystawka TV - SAVIO SILVER ( https://www.savio.net.pl/produkt/smart-tv-box-silver-2-16-gb-android-9-0-pie-hdmi-v-2-1-8k-wifi-100mbps-usb-3-0-savio-tb-s01/ ) łączyła się w ten sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2023 (edytowane) co się ma nie dać , router z vpn najlepiej L2TP/IPsec lub wyżej (mam zrobione na Mikrotik hAP ac2) po stronie UPC , a po stronie Orange komputer albo telefon ze skonfigurowanym klientem Edytowane 14 Maja 2023 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...