Skocz do zawartości
Watek

Komputer praca/stream - 15k

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, z racji że wypadłem dość dawno z tematu PC potrzebuje porady. Niestety mój macbook na M1 nie daje sobie rady z generowaniem obrazków przez StableDiffusion, nie mówiąc już o trenowaniu modeli, dlatego chciałbym złożyć PC które będzie przeznaczone do pracy (programowanie) oraz do streamów. Tworzę sporo projektów (aplikacji internetowych) po godzinach i uznałem że w sumie dlaczego by nie streamować tego skoro koniec końców i tak potem muszę gdzieś reklamować te aplikacje. Widziałem zestawy na czerwiec 2023 z intel i amd do 14k, ale chciałbym też zasięgnąć opinii na forum. Na jednej z grup fb dostałem taki zestaw, co myślicie? Coś zmienić? Na coś poczekać? Jeśli dałoby się taniej to się nie pogniewam 🙂 

Screenshot2023-06-09at16_06_16.thumb.png.e7459960887b80efa11a771a5b3acb0d.png

Edytowane przez Watek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zmienił chłodzenie na Arctic LF II 360. Raz montowałem Endorfy Navis i więcej nie chcę. W Arctic całość zasilasz z jednej kostki 4pin PWM. W Endorfy, osobno pompa, osobno wentylatory i jeszcze wtyczka SATA.

Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi