okatse Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2023 W starym CPU miałem tak że jak nic nie robił to jego częstotliwość spadała mocno poniżej nominalnej. Teraz kupiłem R 7600 i jego MHz zawsze są powyżej nominalnej - nic nie podkręcane , bios na default a poniżej 4GHz nie spada nigdy ? Te procki tak mają czy ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2023 Plan zasilania w Windows na normalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okatse Opublikowano 16 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2023 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Witam a jaka posiadasz płytę główna , producent model , tak aby coś podpowiedzieć odnośnie ustawień, biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Menedżer zadań nie służy do sprawdzania takich parametrów. Sprawdź w hwinfo.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okatse Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 (edytowane) Płyta Asus tuf b650m-plus @radiergummi - co konkretnie z hwinfo ?? W tabelce poniżej widać "Minimalny zegar 400MHz" - ale menadżer zadań oraz amd ryzen master oraz hwinfo pokazują to samo. Teraz przestawiłem z trybu "Zrównoważony" na "Oszczędzanie energii" - i w idle jest 3060MHz więc jakiś postęp Automatic Clock Control jest wyłączony - może to to ?? Edytowane 18 Czerwca 2023 przez okatse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 W hwinfo odpal Czujniki.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okatse Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Tak to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Efektywne zegary rdzeniowe 43,8 MHz. Wszystko działa prawidłowo.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okatse Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Czyli trochę wyszło - że info z menadżera zadań , ryzen master, czy z są kłamliwe i nie ma na nie co patrzeć ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2023 Tak. Nowoczesne procesory zmieniają częstotliwość kilka tysięcy razy na sekundę. Tylko specjalistyczne oprogramowanie diagnostyczne wykrywa takie zmiany.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...