Skocz do zawartości
VonV3in

4090 i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

tak się zastanawiam nad wyborem karty, na teraz będzie to 4070ti ale w przyszlosci będę chciał wymienić na odpowiednik tej karty w serii 50, i może zależy jak bedę z kasą stał to kupię 5090tkę do grania w 4k. Wczoraj na ithardware przeczytałem wpis o tym że problem palących się kabli nadal istnieje, tym razem kabel(wtyczka) spaliła się po stronie zasilacza.. ktoś liczył na podstawie danych ze steam że problem palacych aie wtyczek to jakieś 60 na milion sprzedanych kart zarejstrowanych na steam. 

I tak moje pytanie, może ktoś śledził jakoś dogłębnie sprawę, czy problem pojawiał sie na jakiejs innej karcie nvidii np 4070ti albo 4080?

I jak myślicie w ciągu kilku lat 2-3, 4-5 ta wtyczka zostanie wymieniona na jakąś inną? Bo jak tak to kupiłbym tańszy zasilacz, wcześniej myślałem o zakupie fsp tego z targów, 2500w i mial to być wybór na 10 lat, ale jeśli mają coś zmienić szybciej to kupię coś na 5 lat np thermaltake 1650w atx 3.0. Wiadomo nikt nie ma szklanej kuli, ale chciałbym poznać Wasze zdanie może ktoś stale śledzi te nowinki, ja miałem gdzieś 5 cio letnia przerwę kilka lat temu 

Pozdrawiam

Kordian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.reddit.com/r/4090Burning/comments/149fn0d/rtx_4090_12vhpwr_cable_burned_on_psu_side/

Tu duzo osob twierdzi inaczej, jak nie popalone procesory to popalone wtyki gpu/psu jak ktoś będzie miał pecha - gorne popalone wtyki zetkna sie z dolnymi to spali sie wiecej czesci kompa i bedzie klops gdzie tu oddawac wtedy na gwarancje, kto to przyjmie

trudny ten rok na kupywanie kompa ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi