podnietek Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 Witać! Kopę lat... do rzeczy: mam potrzebę używać Internet Explorera ze względu na ciągle działający Flash. Archaizm? Może. Ale na nim działa mi monitoring wokoło domu w przeglądarce. Jest do monitoringu dedykowany klient, który jednak jest tak niedopracowany, że jestem gotowy mordować się z IE. W czym problem? Ano w tym, że od jakiegoś czasu - zapewne któryś udany inaczej update od MS ma z tym związek - nie jestem w stanie uruchomić IE. Natychmiast przeskakuje mi na EDGE, który oczywiście z Flashem nie działa. Spróbowałem chyba już wszystkich poradników jak mam to obejść i nie chu: - w EDGE odznaczone, żeby nie pozwalać stronom uruchamiać się w 'IE mode" (bo nie działa) - grzebanie w rejestrze nic a nic nie dało - próba wycięcia raka (EDGE) nieudana - od razu odrasta - usuwanie folderu BHO z katalogu EDGE nie działa - i pewnie jeszcze kilka innych, które wyparłem z pamięci. Ktoś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2023 Hej, Na W10 nic z tym nie zrobisz - Flasha wypalili żywym ogniem (i bardzo dobrze, dziurawy jak sito). Postaw sobie wirtualkę z W7 i na tym korzystaj, jak masz taką potrzebę. Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 20 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) a spróbuj tak: utwórz sobie plik np ie.vbs (rozszerzenie ważne) i wpisz sobie w nim taki kawałek kodu: CreateObject("InternetExplorer.Application").Visible=true po czym go odpal, powinien odpalić Ci IE Edytowane 20 Czerwca 2023 przez Zeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...