Makumba_Ska Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2023 (edytowane) Witam. Mam problem ze sterownikami Nvidia , a mianowicie , gdy zainstalują mi się nowe stery przez Nvidia GeForce Experience to mam niestabilny obraz , tj. klatkuje mi , zmienia się kolor okienek , paska zadań itp , niestabilnie scrolluje jakby zacinało, czego to może być przyczyna? Zawsze wszystko było OK , natomiast teraz jak wyżej opisałem , po deinstalacji wszystko wraca do normy , w załącznikach pokażę widok okien o co mi chodzi . ( Pierwszy obraz z jaśniejszym paskiem zadań jest po instalacji sterowników i wtedy jest źle , drugi ten ciemniejszy niebieski jest spoko) . Proszę o pomoc i pozdrawiam forumowiczów Edytowane 26 Czerwca 2023 przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 Witam czyli hmmm "Ujarani" nie pomogą ? XDD system jaki posiadasz to nadal win7, czy jest to win10 z nakładka ? bo pierwszy raz spotykam się, ze po instalacji nowego sterownika czy aktualizacji sterownika, następuje zmiana domyślnych kolorów w systemie. a jak by tak podczas instalacji nowego sterownika, odznaczyć za nie ma być instalowany pakiet Experience, oraz zaznaczyć czysta instalacja. https://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/205496/pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 A GPU-Z poprawnie wykrywa kartę? Spróbuj WYCZYŚCIĆ wszystko i jeszcze raz zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 5 godzin temu, Mr.T... napisał: Witam Cytat czyli hmmm "Ujarani" nie pomogą ? XDD Very Funny xD Cytat system jaki posiadasz to nadal win7, czy jest to win10 z nakładka ? Win7 bo pierwszy raz spotykam się, ze po instalacji nowego sterownika czy aktualizacji sterownika, następuje zmiana domyślnych kolorów w systemie. Cytat a jak by tak podczas instalacji nowego sterownika, odznaczyć za nie ma być instalowany pakiet Experience, oraz zaznaczyć czysta instalacja. Robiłem tak i nic nie daje https://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/205496/pl 2 godziny temu, Bonusso3 napisał: A GPU-Z poprawnie wykrywa kartę? Spróbuj WYCZYŚCIĆ wszystko i jeszcze raz zainstalować. Tak wykrywa , spróbuje wyczyścić , jutro dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2023 a to nie jest tak, ze domyślnie jak jest dostępny na win7 to włącza się kompozycja Areo, i jest ładny niebieski kolor, to po instalacji sterownika jest zastępowany po przez standardowa kompozycje, pytanie jest, czy tak jak zasugerował "Bonusso3" karta graficzna jest poprawnie wykrywana , dlatego pytałem o zainstalowany system, może trzeba by zainstalować starsze sterowniki , lub przeinstalować system na nowszy np. win10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 (edytowane) Już wiem od czego te zmiany koloru i wyglądu okien .. po instalacji sterowników wszedłem w menadżer urządzeń i jest tam znak zapytania przy karcie graficznej (nie ma sterów)? , i w Gefore Experience ciągle mam opcję instalacji sterowników mimo , że je zainstalowałem poprzez właśnie Geforce Experience czy też bezpośrednio ze strony Nvidia.. co może być tego przyczyną? Jakby sterowniki się nie instalowały mimo , że instalacja zakończyła się normalnie , sprawdzałem na stronie - te stery posiadają wersje na Win7 x64 Próbowałem wszystko "wyczyścić" przez ten programik i nic to nie dało. Problem znika , gdy instaluje starsze sterowniki , wykrzyknik znika z menadżera i ekran jest w porządku bez zmian kolorów itp to wiadomo , wygląda jakby sterowniki były za nowe albo nie pod WIndowsa 7 , ale najnowsze stery Nvidi obsługują Win7 także nie wiem o co chodzi.. Edytowane 28 Czerwca 2023 przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 Godzinę temu, Makumba_Ska napisał: Już wiem od czego te zmiany koloru i wyglądu okien .. po instalacji sterowników wszedłem w menadżer urządzeń i jest tam znak zapytania przy karcie graficznej (nie ma sterów)? , i w Gefore Experience ciągle mam opcję instalacji sterowników mimo , że je zainstalowałem poprzez właśnie Geforce Experience czy też bezpośrednio ze strony Nvidia.. co może być tego przyczyną? Jakby sterowniki się nie instalowały mimo , że instalacja zakończyła się normalnie , sprawdzałem na stronie - te stery posiadają wersje na Win7 x64 Próbowałem wszystko "wyczyścić" przez ten programik i nic to nie dało. Problem znika , gdy instaluje starsze sterowniki , wykrzyknik znika z menadżera i ekran jest w porządku bez zmian kolorów itp to wiadomo , wygląda jakby sterowniki były za nowe albo nie pod WIndowsa 7 , ale najnowsze stery Nvidi obsługują Win7 także nie wiem o co chodzi.. czyli instalowałeś sterownik 474.44 ? przecież podałem rozwiązanie, instalacja starszego sterownika, lub migracja na nowszy system np. win10 czy jest jakiś powód aby nie przechodzić na win 10 ,i dalej siedzieć na win7 ? przecież za chwile i tak np. przeglądarki nie będą otrzymywać aktualizacji, a co za tym idzie certyfikatów bezpieczeństwa i nigdzie się nie zalogujesz... a na ewentualne problemy po instalacji nowego sterownika, pisz do pana w skurzanej kurtce XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...