killmann Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 Cześć Mam do was szybkie pytanie mianowicie posiadam model tel tak jak w temacie i dostałem razem z nim oryginalna ładowarkę ale zwykły kabel. I pytanie brzmi czy używając takiego zestawu mogę uszkodzić bądź skrócić życie bateri bo ładowarka jest do szybkiego Quick charge a kabel zwykły i po podłączeniu wyskakuje komunikat "Aby ładować szybciej używaj kabla USB do ładowania, dołączonego do zestawu wraz z urządzeniem i upewnij się, czy kabel podłączony jest prawidłowo" Czy nic nie powinno się stać? Czy lepiej zainwestować w ten kabel USB-C do szybkiego ładowania? Nie zależy mi na jakimś szybkim ładowaniu bardziej chodzi mi o to żeby nie uszkodzić baterii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 Bateria to raczej skróci żywot od szybszego ładowania jak już. Skąd wiesz, że to zwykły kabel? Dali taki w z4stawie to takiego używaj, producent chyba wie co daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2023 No właśnie czytałem że szybkie ładowanie nie szkodzi baterii jeżeli telefon jest do tego przystosowany. A skąd wiem że to nie kabel do szybkiego ładowania bo gdy zacznę go ładować to normalnie ładuje żaden komunikat się nie pojawia a jak wezmę ładowarkę ta oryginalna super charge i kabel USB taki jak mam to ładuje ale pojawia się komunikat tak jak wyżej napisałem. "Aby ładować szybciej używaj kabla USB do ładowania, dołączonego do zestawu wraz z urządzeniem i upewnij się, czy kabel podłączony jest prawidłowo" Z tego co czytałem powinno się mieć taki kabel do szybkiego ładowania zazwyczaj są one zaznaczone właśnie na fioletowy czy coś w tym stylu. Coś takiego: https://allegro.pl/oferta/kabel-supercharge-huawei-usb-c-do-honor-20-pro-9639724736?offerId=9639724736&inventoryUnitId=gkuiQujrgHKIpDZMHIr4LA&adGroupId=OWI2MjEyYzItNjdmOC00N2ZlLThiYmUtYjA4ZjA2YmNiMDBjAA&campaignId=NmMwYWUwMzEtZTg1Yy00N2MxLTgyMzctZmJjNTc1NTE0MWM1AA&sig=ac14461fd77bcb38db1bb82ccd1a43ed&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...