Pinki Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Od zmiany budy a co za tym idzie polozenia sieciowki w slocie PCI pojawia mi sie taki komunikat :( Mam sieciowke Realtek 8139 (LAN DSL 1MBit ) , po zmianie PCI widnieje przy niej napis "NIC#2" :( W systemie pozostala stara sieciowka ktora jest "ukryta" i "nie da sie jej usunac" :( Przy konfigurowaniu lacza pokazuje ze w systemie jest inna karta sieciowa z takim samym IP :( Co jakis czas w Win XP pojawia sie dymek obok zegara z informacja "Istnieje konflikt adresow IP z innym systemem w sieci" i trace na kilka minut NET :roll: Oczywiscie stara sieciowka nie widnieje w menadzerze urzadzen, w polaczeniach sieciowycj itd :( Co zrobic zeby ja usunac :?: :roll: Jak sobie poradzic z tym problemem :?: :roll: Pomocy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jeżeli da się kompa uruchomić w awaryjnym, to tak zrób, będziesz wtedy widział wszyskie urządzenia, nawet te które z jakiś powodów wywliłeś z kompa. Dla 98 działa, ale na XP się nie znam. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Hmm... Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie powinno tak się dziać. Spróbuj przełożyć sieciówkę do slotu w którym była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 a nie mozesz jej w biosoe wylaczyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Jeśli chodzi o XP to XP sie pyta czy chcesz dla NIC2 ustawić inny adres (bo chcesz mieć stary z NIC1) i dajesz na NIE wówczas NIC2 MUSI uzywać adresu IP ustawionego przez Ciebie Jak będe miał wene to napisze jaśniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Spróbuj przełożyć sieciówkę do slotu w którym była. Qrde tyle przy tym roboty, poza tym nie pamietam gdzie wczesniej byla, mialem problemy z przerwaniami Tunera TV ktore po zmianie PCI znikly, znowu mam sie z tym bawic :?: :roll: a nie mozesz jej w biosoe wylaczyc... Slucham :?: Mam jedna sieciowke ktora powinna dzialac zebym mial NET :lol: Nie mam wbudowanej w mobo 8O Jeśli chodzi o XP to XP sie pyta czy chcesz dla NIC2 ustawić inny adres (bo chcesz mieć stary z NIC1) i dajesz na NIE wówczas NIC2 MUSI uzywać adresu IP ustawionego przez Ciebie Oczywiscie pyta, tak jak powiedziales daje NIE i wszystko niby jest ok. Jak juz napisalem czasem wywala dymka ( jak w temacie ) i trace NET :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...