Skocz do zawartości
Pinki

"Istnieje konflikt adresow IP z innym systemem w sieci&

Rekomendowane odpowiedzi

Od zmiany budy a co za tym idzie polozenia sieciowki w slocie PCI pojawia mi sie taki komunikat :( Mam sieciowke Realtek 8139 (LAN DSL 1MBit ) , po zmianie PCI widnieje przy niej napis "NIC#2" :( W systemie pozostala stara sieciowka ktora jest "ukryta" i "nie da sie jej usunac" :( Przy konfigurowaniu lacza pokazuje ze w systemie jest inna karta sieciowa z takim samym IP :( Co jakis czas w Win XP pojawia sie dymek obok zegara z informacja "Istnieje konflikt adresow IP z innym systemem w sieci" i trace na kilka minut NET :roll: Oczywiscie stara sieciowka nie widnieje w menadzerze urzadzen, w polaczeniach sieciowycj itd :( Co zrobic zeby ja usunac :?: :roll: Jak sobie poradzic z tym problemem :?: :roll:

Pomocy :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj przełożyć sieciówkę do slotu w którym była.

Qrde tyle przy tym roboty, poza tym nie pamietam gdzie wczesniej byla, mialem problemy z przerwaniami Tunera TV ktore po zmianie PCI znikly, znowu mam sie z tym bawic :?: :roll:

a nie mozesz jej w biosoe wylaczyc...

Slucham :?: Mam jedna sieciowke ktora powinna dzialac zebym mial NET :lol: Nie mam wbudowanej w mobo 8O

Jeśli chodzi o XP to XP sie pyta czy chcesz dla NIC2 ustawić inny adres (bo chcesz mieć stary z NIC1) i dajesz na NIE wówczas NIC2 MUSI uzywać adresu IP ustawionego przez Ciebie

Oczywiscie pyta, tak jak powiedziales daje NIE i wszystko niby jest ok. Jak juz napisalem czasem wywala dymka ( jak w temacie ) i trace NET :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi