Lisek Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Dzisiaj siadlem do porownania ABIT'ow KX7-333R i AT7 na KT333. W sumie płytki są OK, gdyby nie to że... nie da sie przestawic mnoznika na moim odblokowanym XPku (na innych plytach dziala) i ABIT po zmianie w biosie po prostu nie wstaje :( A co do EPoX'a 8K3A to nie udalo mi sie go zestawic z Gainward'em Ti/450, bo instalacja sterownikow 22.80 na ktorych robie testy powoduje zwis w czasie ladowania winxp (po prostu czarny ekran i mozna czekac w nieskaczonosc), a detki 28.xx i nowsze powoduja zwis (zamarzanie ekranu i po chwili reboot)... No i w tym momencie skonczylo sie moje "serce" do epox'a. W kazdym razie bede sie staral nie kupowac plyt tej marki przez najblizszy czas... to co pokazali z 8K3A (mam rev.1.0), czyli wypuszczenie płyty "byle szybciej" bez odpowiedniego zaplecza technicznego (brak podczas premiery dzialajacych biosow, itd) a teraz takie problemy... ja tym panom podziekuje... :( W kakzdym razie porownanie moze sie przedluzyc, niestety... A EPoXa zmienie chyba na MSI KT3 Ultra, oczywiscie jak firma u ktorej kupilem epox'a mi wymieni (obiecuja to od heh kilku miesiecy), bo wiedza o problemie... W kazdym razie łączenia EPoX 8K3A + Gainward GF3 Ti/450 odradzam... Ide spac, bo dzisiaj niemal caly dzien z tym walczylem :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 29 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2002 Ide spac, bo dzisiaj niemal caly dzien z tym walczylem :((( Witay w klubie- Ja cały dzień walczę z tonami pompek od Mate'a :wink: Jak dobrze pójdzie to niedługo ukaże się art na www.siliconvalley.pl Też ide spać, bo jutro na mnie czeka test z Peltem 172W 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Dzisiaj siadlem do porownania ABIT'ow KX7-333R i AT7 na KT333. W sumie płytki są OK, gdyby nie to że... nie da sie przestawic mnoznika na moim odblokowanym XPku (na innych plytach dziala) i ABIT po zmianie w biosie po prostu nie wstaje :( A co do EPoX'a 8K3A to nie udalo mi sie go zestawic z Gainward'em Ti/450, bo instalacja sterownikow 22.80 na ktorych robie testy powoduje zwis w czasie ladowania winxp (po prostu czarny ekran i mozna czekac w nieskaczonosc), a detki 28.xx i nowsze powoduja zwis (zamarzanie ekranu i po chwili reboot)... No i w tym momencie skonczylo sie moje "serce" do epox'a. W kazdym razie bede sie staral nie kupowac plyt tej marki przez najblizszy czas... to co pokazali z 8K3A (mam rev.1.0), czyli wypuszczenie płyty "byle szybciej" bez odpowiedniego zaplecza technicznego (brak podczas premiery dzialajacych biosow, itd) a teraz takie problemy... ja tym panom podziekuje... :( W kakzdym razie porownanie moze sie przedluzyc, niestety... A EPoXa zmienie chyba na MSI KT3 Ultra, oczywiscie jak firma u ktorej kupilem epox'a mi wymieni (obiecuja to od heh kilku miesiecy), bo wiedza o problemie... W kazdym razie łączenia EPoX 8K3A + Gainward GF3 Ti/450 odradzam... Ide spac, bo dzisiaj niemal caly dzien z tym walczylem :((( Kupuj adminusie Asusa, gwarantuje jak zawsze najwyzsza jakosc :) , zreszta Marco jest chyba zadowolony ?????? ASUS rulez :) A...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer(@twojepc.pl) Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Na KT3 Ultra? Ha to mnie rozbawiles. Przeciez ta plyta nie ma mnoznika PCI 1/5. Myslisz ze czemu jest taka wydajna po o/c na 166MHz? 8) (dopuki nowymi BIOSami nie uaktywni sie 1/5). Ja na ENMICu jeszcze z zadnymi sterami problemu nie mialem. Wszsytko lata jak trza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Kupuj adminusie Asusa, gwarantuje jak zawsze najwyzsza jakosc :) , zreszta Marco jest chyba zadowolony ?????? ASUS rulez :) A...... Jasne ze jest i biorac pod uwage ze plyta ma tylko 2 wady jest to w tej chwili best-buy (niefortunnie umiejscowiony 5-ty PCI, brak zintegrowanej sieciowki - jak juz wszystko jest to bym sie nie obrazil ;) Tylko trzeba pamietac zeby natychmiast zamienic bios 1004 na 1007 bo z 1004 faktycznie byly problemy takie jak opisywali na np. www.in4.pl ( za cholere nie przechodzi 3dmarka) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Czytam tak sobie te wasze posty i nie moge sie nadziwic - bo co sie okazuje to z Abitami sa jakieś problemy zwisy czy cuś , to z Asusem ludzie to są qrewnie drogie płyty - a wy psioczycie na ECS-y. Ja mam takiego za 270 zeta na KTt333 i nie mam problemów :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Na KT3 Ultra? Ha to mnie rozbawiles. Przeciez ta plyta nie ma mnoznika PCI 1/5. Myslisz ze czemu jest taka wydajna po o/c na 166MHz? 8) (dopuki nowymi BIOSami nie uaktywni sie 1/5). Ja na ENMICu jeszcze z zadnymi sterami problemu nie mialem. Wszsytko lata jak trza :) No tylko, że ja nie mam możliwości wymiany na ENCMIC'a rev1.2, a EPoX'ow o tym samym revisionie tam nie mają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 30 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2002 Przeciez plyty nie kupuje sie ze wzgledu na marke! Trzeba o niej troche wiedziec, ja nigdy tak nie robie, biorac w ciemno zawsze zastrzegam mozliwosc wymiany. No chyba ze dzis sie kupuje 8KHA+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...