Skocz do zawartości
Lisek

Recenzja ABIT'ow

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj siadlem do porownania ABIT'ow KX7-333R i AT7 na KT333. W sumie płytki są OK, gdyby nie to że... nie da sie przestawic mnoznika na moim odblokowanym XPku (na innych plytach dziala) i ABIT po zmianie w biosie po prostu nie wstaje :( A co do EPoX'a 8K3A to nie udalo mi sie go zestawic z Gainward'em Ti/450, bo instalacja sterownikow 22.80 na ktorych robie testy powoduje zwis w czasie ladowania winxp (po prostu czarny ekran i mozna czekac w nieskaczonosc), a detki 28.xx i nowsze powoduja zwis (zamarzanie ekranu i po chwili reboot)... No i w tym momencie skonczylo sie moje "serce" do epox'a. W kazdym razie bede sie staral nie kupowac plyt tej marki przez najblizszy czas... to co pokazali z 8K3A (mam rev.1.0), czyli wypuszczenie płyty "byle szybciej" bez odpowiedniego zaplecza technicznego (brak podczas premiery dzialajacych biosow, itd) a teraz takie problemy... ja tym panom podziekuje... :( W kakzdym razie porownanie moze sie przedluzyc, niestety... A EPoXa zmienie chyba na MSI KT3 Ultra, oczywiscie jak firma u ktorej kupilem epox'a mi wymieni (obiecuja to od heh kilku miesiecy), bo wiedza o problemie... W kazdym razie łączenia EPoX 8K3A + Gainward GF3 Ti/450 odradzam...

Ide spac, bo dzisiaj niemal caly dzien z tym walczylem :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witay w klubie- Ja cały dzień walczę z tonami pompek od Mate'a :wink: Jak dobrze pójdzie to niedługo ukaże się art na www.siliconvalley.pl Też ide spać, bo jutro na mnie czeka test z Peltem 172W 8) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj siadlem do porownania ABIT'ow KX7-333R i AT7 na KT333. W sumie płytki są OK, gdyby nie to że... nie da sie przestawic mnoznika na moim odblokowanym XPku (na innych plytach dziala) i ABIT po zmianie  w biosie po prostu nie wstaje :( A co do EPoX'a 8K3A to nie udalo mi sie go zestawic z Gainward'em Ti/450, bo instalacja sterownikow 22.80 na ktorych robie testy powoduje zwis w czasie ladowania winxp (po prostu czarny ekran i mozna czekac w nieskaczonosc), a detki 28.xx i nowsze powoduja zwis (zamarzanie ekranu i po chwili reboot)... No i w tym momencie skonczylo sie moje "serce" do epox'a. W kazdym razie bede sie staral nie kupowac plyt tej marki przez najblizszy czas... to co pokazali z 8K3A (mam rev.1.0), czyli wypuszczenie płyty "byle szybciej" bez odpowiedniego zaplecza technicznego (brak podczas premiery dzialajacych biosow, itd) a teraz takie problemy... ja tym panom podziekuje... :( W kakzdym razie porownanie moze sie przedluzyc, niestety... A EPoXa zmienie chyba na MSI KT3 Ultra, oczywiscie jak firma u ktorej kupilem epox'a mi wymieni (obiecuja to od heh kilku miesiecy), bo wiedza o problemie... W kazdym razie łączenia EPoX 8K3A + Gainward GF3 Ti/450 odradzam...

Kupuj adminusie Asusa, gwarantuje jak zawsze najwyzsza jakosc :) , zreszta Marco jest chyba zadowolony ??????

ASUS rulez :)

A......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na KT3 Ultra? Ha to mnie rozbawiles. Przeciez ta plyta nie ma mnoznika PCI 1/5. Myslisz ze czemu jest taka wydajna po o/c na 166MHz? 8) (dopuki nowymi BIOSami nie uaktywni sie 1/5). Ja na ENMICu jeszcze z zadnymi sterami problemu nie mialem. Wszsytko lata jak trza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuj adminusie Asusa, gwarantuje jak zawsze najwyzsza jakosc :) , zreszta Marco jest chyba zadowolony ??????

ASUS rulez :) 

A......

Jasne ze jest i biorac pod uwage ze plyta ma tylko 2 wady jest to w tej chwili best-buy (niefortunnie umiejscowiony 5-ty PCI, brak zintegrowanej sieciowki - jak juz wszystko jest to bym sie nie obrazil ;) Tylko trzeba pamietac zeby natychmiast zamienic bios 1004 na 1007 bo z 1004 faktycznie byly problemy takie jak opisywali na np. www.in4.pl ( za cholere nie przechodzi 3dmarka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam tak sobie te wasze posty i nie moge sie nadziwic - bo co sie okazuje to z Abitami sa jakieś problemy zwisy czy cuś , to z Asusem ludzie to są qrewnie drogie płyty - a wy psioczycie na ECS-y. Ja mam takiego za 270 zeta na KTt333 i nie mam problemów :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na KT3 Ultra? Ha to mnie rozbawiles. Przeciez ta plyta nie ma mnoznika PCI 1/5. Myslisz ze czemu jest taka wydajna po o/c na 166MHz? 8) (dopuki nowymi BIOSami nie uaktywni sie 1/5). Ja na ENMICu jeszcze z zadnymi sterami problemu nie mialem. Wszsytko lata jak trza  :)

No tylko, że ja nie mam możliwości wymiany na ENCMIC'a rev1.2, a EPoX'ow o tym samym revisionie tam nie mają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...