kawosszz Opublikowano 5 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2023 Cześć, mam problem z kartą graficzną w Legionie Y540,intel i7, 1660 ti, 8 GB ram, 144hz. wywala do pulpitu bez żadnego komunikatu w grze Hogwart Legacy, ustawienia gry na niskich , wszystkie zbędne efekty wyłączone, temp. W pustej lokacjach dochodzi do 86 stopni,wywala również podczas testu karty w Furmark,tam temp również dochodzi do tylu stopni,czasami włączę test i nie wywala,a nie raz włączę i po kilku minutach, i zamyka program i tak samo w grze, co ciekawe w innej grze się nie to nie dzieje np. Sims 4. Udało mi się odnaleźć log z gry z folderu crashes i brzmi " Aftermath GPU Crash dump Triggered " , co ciekawe dowiedziałem się że ten błąd pojawia się gdy karta ma do czynienia z silnikiem Unreal Engine. Format kompa zrobiony,i wszystkie inne podstawowe pomysły które wpadły mi do głowy łącznie z żonglowaniem sterownikami od NVIDIA .czyżby grafika pada ? Dodam jeszcze że miałem wcześniej drugiego takiego legiona tylko matryca była 60hz i ramu było 16gb zamiast 8. I tam ta sama gra ( Hogwart legacy ) ani razu nie wywaliła do pulpitu. Pewnie pierwsze co wysunie się na myśl,to to że temperatury za wysokie karty te 86 stopni i dlatego zamyka grę jak i furmarka podczas sprawdzania karty, ale gdyby temperatura była wina to pewnie wyskoczył był blue screen lub komputer się zresetował? W planach mam już wymiany pasty na termopady z honeywell PTM, jednak mam myśli że może to być wina sprzętowa prędzej niż wina temperatury karty graficznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...