logon666 Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 Cześć, Szukam bezprzewodowych słuchawek do grania i pracy. Głownie rozważam HyperX Cloud II Wireless i SS Arctis Nova 7/7X Wireless. Które z nich byłby lepszym wyborem? Jeśli macie inne propozycje, to oczywiście też nie pogardzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 Witam temat kiedyś przerabiałem i nawet odwiedziłem dwa salony audio aby zrobić odsłuch jak np. grają słuchawki za 300pln ,takie za 750pln czy 1000pln ,słuchawki za 750pln czy 1000pln widać XD tzn. słychać ze to jest różnica odsłuchu niż takie za 300pln , ale wszystkie posiadają jedna wadę, po około 30 minutach odsłuchu , ucho nie ma wentylacji i zaczyna się pocić. zacząłem poszukiwać innego rozwiązania , i trafiłem na słuchawki kostne , oczywiście pierwej udałem się do MM aby zrobić odsłuch i dwa lata temu kupiłem Słuchawki bezprzewodowe AFTERSHOKZ Aeropex Blue Eclipse jestem więcej niż zadowolony , zaskakująca dobra jakość odtwarzanego dźwięku jak na BT + kostne , po 8-10h nawet się nie zauważa ze ma się założone słuchawki XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Cześć, Szukam bezprzewodowych słuchawek do grania i pracy. Głownie rozważam HyperX Cloud II Wireless i SS Arctis Nova 7/7X Wireless. Które z nich byłby lepszym wyborem? Jeśli macie inne propozycje, to oczywiście też nie pogardzę.Miałem SS Arctis 5, potem Logitech G Pro X wireless. Te ostatnie są zdecydowanie lepiej wystrojone i prawie tak samo wygodne. Dodatkowo mają wymienne pady w zestawie. Wyszła druga wersja więc pewnie pierwsza da się znaleźć w niezłej cenie. Jeżeli zaś wybierasz miedzy dwoma modelami które wskazałeś to chyba poszedłbym w HyperX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logon666 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Obejrzałem wiele recenzji, również G Pro X, i wychodzi na to, że których bym nie wziął, to nie będę w pełni zadowolony. Wyborem prawie idealnym są dla mnie steellseriesy, ale plastikowe "zawiasy", oraz sposób ich połączenia z pałąkiem nie wzbudzają zaufania. W Logitechu zdaje się, że trzeba kombinować żeby połączyć się BT z telefone, czy konsolą. Dlatego ostatecznie zamówiłem Cloud II. Temat do zamknięcia. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 (edytowane) Ja bym brał Sennheiser GSP370, lub albo inna ich nazwa (rebranding) EPOS I SENNHEISER GSP 370. Można w nich siedziec cały dzień, są mega lekkie i trzymają 100 godzin pracy na baterii, to daje 2 tygodnie na luzie ciągłego używania (no bo jak pc wyłączony to nie ciągną dużo prądu). Do rozmów świetne, do gier świetne, do muzyki wyborne. Wymienne pady na czubek głowy i super milusie można kupić pady SOULWIT chłodząco-żelowe. Uszy się nie pocą. Jedyny minus to plastik w tych sennheiserach, lubi po latach pękać, taka cena za niską wagę pewnie. Moje po 2 latach póki co całe 🙂 Super jest to że to niby wireless ale o ładowaniu można zapomnieć tak rzadko się to robi. Miałem kiedyś Kingston Cloud I na kablu, kształt identyczny jak te Cloud II i moim zdaniem sennki wygodniejsze. Edytowane 13 Lipca 2023 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logon666 Opublikowano 21 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2023 #nikogo Zwróciłem Cloudy. Nie wiem, czemu założyłem, że mają BT i da się je podłączyć do telefonu, Jack'a również brak, więc przestały spełniać jedno z moich założeń. Mimo wątpliwej jakości konstrukcji zdecydowałem zamówić Arctisy i na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony. Zasięg (nawet po BT) obejmujący całe mieszkanie (>70m2). Możliwość dynamicznego przełączania miedzy BT i Wifi i rozbudowane oprogramowanie od steelseries na duży plus. Co do brzemienia muzyki, porównywałem je na fabrycznych ustawieniach z przewodową wersją Cloud II i tutaj według mnie HyperXy wygrywają. Niestety nie umiem w equalizery, więc nie udało mi się ustawić Artisów, żeby brzmiały identyczny sposób. Fajnie by tylko było, gdyby nie rozpadły się przed końcem gwarancji 😅 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og_Adison Opublikowano 9 Grudnia Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia W dniu 21.07.2023 o 16:18, logon666 napisał(a): #nikogo Zwróciłem Cloudy. Nie wiem, czemu założyłem, że mają BT i da się je podłączyć do telefonu, Jack'a również brak, więc przestały spełniać jedno z moich założeń. Mimo wątpliwej jakości konstrukcji zdecydowałem zamówić Arctisy i na obecną chwilę jestem bardzo zadowolony. Zasięg (nawet po BT) obejmujący całe mieszkanie (>70m2). Możliwość dynamicznego przełączania miedzy BT i Wifi i rozbudowane oprogramowanie od steelseries na duży plus. Co do brzemienia muzyki, porównywałem je na fabrycznych ustawieniach z przewodową wersją Cloud II i tutaj według mnie HyperXy wygrywają. Niestety nie umiem w equalizery, więc nie udało mi się ustawić Artisów, żeby brzmiały identyczny sposób. Fajnie by tylko było, gdyby nie rozpadły się przed końcem gwarancji 😅 Wiesz które byłby lepszym wyborem arctisy 7+ czy arctisy nova 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...