brainscan1981 Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Hejka!,Moi drodzy... wymieniłem grafike z n vidia 2070 super na radeon rx 6800xt aktualnie moj procesor to amd ryzen 5 3600 czy jest sens wymiany na mocniejszy? ,jezeli tak to na jaki ryzen?( czy moze pozostac przy obecnym?) Posiadam 32 giga ramu ..o czestotliwosci 2133mhz. i czy przy zmianie procesora jest konieczny upgrade biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Witam nie napisałeś jak posiadasz płytę główna, producent model ? aktualizacja biosu do najnowszego dostępnego, przy wymianie procesora na serię np. Ryzen 5000 raczej będzie konieczna. chyba ze posiadasz już coś na B550 ? patrząc na testy to nie zawsze wymiana na Ryzena serii 5000 da przyrost FPS , ale spadki w grach mogą być mniejsze a to już przełoży się na bardziej płynną rozgrywkę. nowsze i nowe gry dużo płynniej działają jak są zainstalowane na dysku SSD, a najlepiej pod M.2 baaardzo wolny ram, Ryzeny lubią szybkie pamięci, tak przynajmniej 3200MHz/3600MHz i w górę jak by chciały stabilnie pracować, na danej platformie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brainscan1981 Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 Witam serdecznie, co do pamięci ram to racja, zamówiłem już szybsza pamieć .a starej sie pozbede.Az upgrade procka się wstrzymam bo efekt będzie nieopłacalny... ( takie info dostałem) dziekuje za odpowiedz 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...