konstanyno110 Opublikowano 23 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2023 Witam potrzebuje jednostkę do ok 1800 zł ostatnią składałem z 5 lat temu trochę wypadłem z obiegu. Znajoma zaczyna pracę zdalna od sierpnia i będzie potrzebowała + syn do jakiś gierek 8 lat. Do tego wiadomo monitor, kamerka, głośniki ale to już ogarnę. Czy do podstawowych zadań taki zestaw ok 1650 zł w xkom będzie ok? Sam będę składał chyba że są jakieś promocje złożenia za 1 zł albo coś podobnego? Dzięki za opinie :) 1. AMD Ryzen 5 5600G 2. Gigabyte B550M DS3H 3. GOODRAM 16GB (2X8GB) 3600MHZ CL18 IRDM PRO Deep Black 4. Lexar 1TB M.2 PCle NVME NM620 5. KRUX Trek 6. SilentiumPC Elementum E2 450W 80 Plus (BULK) Cena zestawu: 1634,00 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 1 koniecznie zmień mobo na asusa/msi bo gigabyte to proszenie się o kłopoty jak masz szczęście to będzie chodzić jak nie padnie w ciągu pół roku proponuje asus b550m plus o ile pamietam (sam mam wersje atx bez m na końcu) 2 podmieniłbym dysk na wersje 2tb 3 dołożyłbym tez dwa razy więcej ramu , raz ceny są teraz bardzo niskie na ram a później będzie kłopot bo to już końcówka ddr4 a ile potrzebujesz to już kwestia indywidualna te 16gb to potrafi zjeść przeglądarka internetowa 4 zasilacz wybrałbym jednak coś co ma certyfikat gold i 550w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Trawis13414 napisał: Wrzuciłbym zasilacz z przynajmniej certyfikatem bronze, do tego inna obudowa, w ten sposób. Jak wrzucisz do koszyka wejdzie rabat i wyjdzie taniej https://www.komputronik.pl/zbuduj-pc/9xka0MYZ7g-voknGbjqpG Tylko nie w tym drogim sklepie. Edytowane 31 Lipca 2023 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...