InvisibleMan Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Witam, przymierzam się po raz kolejny do kupna nowego kompa. Budżet do 8-9k, sama buda z tym że dyski i obudowę biorę ze starego PC. Początkowo celowałem w zestaw do 7900xtx/4080 ale zastanawiałem się czy to nie będzie overkill do 1440p 144hz. Zastanawiam się nad złożeniem czegoś tańszego do używanego 3080 Ti, ma to sens do 144fpsów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mischa_PL Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2023 Pytanie brzmi czy ma ten zestaw robić te 144fpsy czy nie musi ?:) Ale zakładam że ma wysycać te herce więc 4080tka jest do tego odpowiednia natomiast czy jest sens 140+ fps w grach niekompetytywnych których to wymagania są zaiste mniejsze i tam pewnie grubo więcej tych klatek uzyskasz i to faktycznie będzie overkill dla tego monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2023 Oczywiście że jest sens grać na wysokim odświeżaniu we wszystkich rodzajach gier. Nawet w Cywilizacje sie bedzie przyjemniej grało 🙂 Ten RTX4080 wydaje sie dobrym wyborem. W najbardziej wymagających grach natywnie i tak będzie miał kłopot, ale DLSS3 powinien pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InvisibleMan Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 Ostatecznie dorwałem 6950XT w fajnej cenie. Jeśli chodzi o resztę zestawu to mam takie coś https://www.x-kom.pl/lista/m5t3rvqqg zastanawiam się tylko czy warto iść w DDR5? Mieści mi się to w budżecie, zastanawiam się tylko czy warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...