Skocz do zawartości
weronica

nowe serie 1700+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam okazje zmienic swojego proca na 0,13 mikrona 1700+. Moj stary Palomino prawie wogole sie nie kreci, wiec mam nadzieje ze wycisne cos z 1700+. Slyszalam ze nowe serie nie kreca sie juz tak super. i pytam was jak to jest z tymi nowymi seriami? i czy oplaca sie zmieniac na 0,13. Osobiscie mnie na moim 2000+ wkurza najbardziej wysoka temperatura.

Wyszukalam cos takiego:

http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=15130989

i nie wiem czy go kupic bo koles nie podal batch'a. czy na luzie wyciagne z tego 2200+ doradzcie mi czy brac tego proca.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, patrząc na to, że 1700+ nie są już produkowane i można je kupićtylko używane lub gdzieś resztki z magazynów, to nowe serie nie są możliwe. musisz na allegro kupić 1700+ JIUHB DLT3C lub 1800+ DLT3C (troszkę gorzej się kręci ale 2200 MHz spox pójdzie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniewaz mam troche doczynienia z najnowszymi xp 1700 wiec troche o nich wiem-

-sam sobie kupilem xp 1700 aiuga dlt3c (nie boxowany) -kreci sie na powietrznym chlodzeniu dosc dobrze ale nie rewelacyjnie (cooler wolnoobrotowy ,caly miedziany colermastera z heatpipe).,Mozna go pchnac na xp 2400 ale trzeba podniesc napiecie a i tak przy 30 minutowej kompresni rarem moze pojawic sie jakis blad.Wiec [gluteus maximus].Ale chodzi z palcem w d... jako xp 2000/2200.

-znacznie bardziej polecam kupic (jesli jeszcze sa) ostatnie xp 1700 boxowane-moze sa juz wycofane nawet w Polsce ze sprzedazy.W kazdym badz razie kupilem taki dla brata i rewelka.Bez podnoszenia napiecia , na tym samym chlodzeniu co wczesniej idzie na 2400 -bez zadnych bledow.

Pamieci mam beznadziejne-kingstony 2700 value ram(tak dla informacji)+ asusa a7n8x deluxe, ati 9500 pro i zasilka chiefteca 360 watt . Adios :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, patrząc na to, że 1700+ nie są już produkowane i można je kupićtylko używane lub gdzieś resztki z magazynów, to nowe serie nie są możliwe . musisz na allegro kupić 1700+ JIUHB DLT3C lub 1800+ DLT3C (troszkę gorzej się kręci ale 2200 MHz spox pójdzie).

<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda. Przecież już niejeden użytkownik pisał o nowych 1700+. Sam takiego kupiłem w Pronoxie. Tydzień 23. i nowa obudowa (widoczne ścieżki). Seria oczywiście DLT3C. Nie wiem jak się kręcą ale spoko chodzą 2,1GHz na 1,6V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup nowego proca - chyba to pierwsze - ktoś na forum ma takiego z SPMW 0323 - i hula - tylko ja mam layout zielony, a tu widze brąz 8O

Nigdy nie kupuj używanego proca na allegro, który opisany jest NIE PODKRĘCANY 1700+ bo to bajka jak bajki EZOPA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-sam sobie kupilem xp 1700 aiuga dlt3c (nie boxowany) -kreci sie na powietrznym chlodzeniu dosc dobrze ale nie rewelacyjnie (cooler wolnoobrotowy ,caly miedziany colermastera z heatpipe).,Mozna go pchnac na xp 2400 ale trzeba podniesc napiecie a i tak przy 30 minutowej kompresni rarem moze pojawic sie jakis blad.Wiec <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.Ale chodzi z palcem w d... jako xp 2000/2200.

Aiuga to Thoughbreed A0 - dlatego wyniki sa stosunkowo slabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-sam sobie kupilem xp 1700 aiuga dlt3c (nie boxowany) -kreci sie na powietrznym chlodzeniu dosc dobrze ale nie rewelacyjnie (cooler wolnoobrotowy ,caly miedziany colermastera z heatpipe).,Mozna go pchnac na xp 2400 ale trzeba podniesc napiecie a i tak przy 30 minutowej kompresni rarem moze pojawic sie jakis blad.Wiec <font color="#FF0000">[ciach!]</font>.Ale chodzi z palcem w d... jako xp 2000/2200.

Aiuga to Thoughbreed A0 - dlatego wyniki sa stosunkowo slabe.
własnie....

Weronika polecam tego AXDA1700DLT3C JIUHB 0323SPMW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałęm tamten model bo jest z 23 tygodnia.Czytałęm żę włąśnie te nowe bardzo dobrze sie kręcą.Ten co podajesz też jest ok.Zresztą co tu dużo gadać.Jak jest JIUHB i do tego DLT3C to napewno bedzie siedobrze kręcił :D Ja mam JIUHB 0310 MPMW i patrz podpis, też jest OK.Poprostu JIUHB to HIGB-END czyli spoko :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jedno lamerskie pytanie: co to sa te batch'e?? Własnie sprzedalem swojego 1700 Palomino i chce kubic tego B0.

A mam jeszcze jedno pytanko!! Lepiej kupic 1700 czy 1800 (10 zl drozszy, ale jeszcze nie wiem jakie serie :( )

Dzieki za odpowiedz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam cos takiego

AXDA1700DLT3C JIUHB 0308 [ ten ciang cyferek dla mnie nie wazny, ale w miedzyczasie jest 28:)] i kreci sie jak w podpisie czyli na 2600 (2060 MHZ) BEZ PODNOSZONEGO NAPIECIA czyli 1.5 V

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, patrząc na to, że 1700+ nie są już produkowane i można je kupićtylko używane lub gdzieś resztki z magazynów, to nowe serie nie są możliwe. musisz na allegro kupić 1700+ JIUHB DLT3C lub 1800+ DLT3C (troszkę gorzej się kręci ale 2200 MHz spox pójdzie).

co ty pierniczysz 8O :?: :!: :evil:

1800+ kreca sie tak samo jak 1700+ - a roznica pomiedzy DLT3c a DUT3c jest taka ze w sumie predkosci mozna wyciagnac takie same tylko ze na DLT na nizszym napieciu sa dostepne

z DUT spoko mozna wycisnac nawet 2.3-2.4GHz na dobrym chlodzeniu i napieciu rzedu 1.9V

na DLT mozna taki wynik wycisnac na powiedzmy 1.6V a nawet i mniej

zalezy

ale niech ktos nie gada ze 1800+ kreca sie gorzej od 1700+ bo roznicy zadnej nie ma - no chyba ze nowe serie 2000+ ktore juz potrafia sie calkiem badziewnie krecic

to tyle...

POWOLI POWRACAM NA FORUM - ALE MOWIE POWOLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty pierniczysz 8O :?: :!: :evil:

1800+ kreca sie tak samo jak 1700+ - a roznica pomiedzy DLT3c a DUT3c jest taka ze w sumie predkosci mozna wyciagnac takie same tylko ze na DLT na nizszym napieciu sa dostepne

z DUT spoko mozna wycisnac nawet 2.3-2.4GHz na dobrym chlodzeniu i napieciu rzedu 1.9V

na DLT mozna taki wynik wycisnac na powiedzmy 1.6V a nawet i mniej

zalezy

ale niech ktos nie gada ze 1800+ kreca sie gorzej od 1700+ bo roznicy zadnej nie ma - no chyba ze nowe serie 2000+ ktore juz potrafia sie calkiem badziewnie krecic

to tyle...

POWOLI POWRACAM NA FORUM - ALE MOWIE POWOLI

widze chłopie, że lubisz piepszyć 3 po 3, cytować wątki już podważane - ochłoń troche bo tylko forum zaśmiecasz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, patrząc na to, że 1700+ nie są już produkowane i można je kupićtylko używane lub gdzieś resztki z magazynów, to nowe serie nie są możliwe . musisz na allegro kupić 1700+ JIUHB DLT3C lub 1800+ DLT3C (troszkę gorzej się kręci ale 2200 MHz spox pójdzie).

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> prawda. Przecież już niejeden użytkownik pisał o nowych 1700+. Sam takiego kupiłem w Pronoxie. Tydzień 23. i nowa obudowa (widoczne ścieżki). Seria oczywiście DLT3C. Nie wiem jak się kręcą ale spoko chodzą 2,1GHz na 1,6V.

..i tu sie zgadzam. jak najbardziej - mozna je dostac zarowno w Action jak i Pronox a czy je produkuja czy nie to jush mniej istotne. prawda jest rowniez to ze te w nowej obudowie przy ok. 1.6 vcore wyciagaja "prime stable" 2100 MHz (zreszta stare tesh wyciagaly wiec o czym tu gadac) ..moj wstaje nawet na 2400 MHz ale troshe sie za mocno wtedy grzeje i prime sie wywala wiec zostawiam go na 2100. puszczam sobie wiatrak na 2500 rpm :twisted: i jest miodzio ..proponuje odpuscic sobie jalowe dyskusje na temat koloru rdzenia czy magi numerkow i wafelkoof. wszystkie te spiskowe teorie sa tyle warte ile waza. kazdy egzemplarz kreci sie troshke inaczej i szukanie jakiejs analogi, choc teoretycznie mozliwe, praktycznie graniczy z glupota..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<font color="#FF0000">[ciach!]</font> prawda. Przecież już niejeden użytkownik pisał o nowych 1700+. Sam takiego kupiłem w Pronoxie. Tydzień 23. i nowa obudowa (widoczne ścieżki). Seria oczywiście DLT3C. Nie wiem jak się kręcą ale spoko chodzą 2,1GHz na 1,6V.

..i tu sie zgadzam. jak najbardziej - mozna je dostac zarowno w Action jak i Pronox a czy je produkuja czy nie to jush mniej istotne. prawda jest rowniez to ze te w nowej obudowie przy ok. 1.6 vcore wyciagaja "prime stable" 2100 MHz (zreszta stare tesh wyciagaly wiec o czym tu gadac) ..moj wstaje nawet na 2400 MHz ale troshe sie za mocno wtedy grzeje i prime sie wywala wiec zostawiam go na 2100. puszczam sobie wiatrak na 2500 rpm :twisted: i jest miodzio ..proponuje odpuscic sobie jalowe dyskusje na temat koloru rdzenia czy magi numerkow i wafelkoof. wszystkie te spiskowe teorie sa tyle warte ile waza. kazdy egzemplarz kreci sie troshke inaczej i szukanie jakiejs analogi, choc teoretycznie mozliwe, praktycznie graniczy z glupota..

COz, troshke w tym racji:) ALe wg. mnie nowa obudowa atlona jest tylko chwytem reklamowym i lepszym stutem dla prockow sprzedawanych na allegro:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam ze te antki z 23 tygodnia fajnie sie kreca, a konkretnie ja zakupilem takiego dla kolezanki i poszedl na 2368-1,75V(stable)przy zasilaczu codegen 400W. postowal na 2500 , szkoda ze tylko to :D . aha a uzyty do tego kuler , to jakis badziew za 50zl z kawalkiem miedzi. temp max 60 C. oczywiscie na stale chodzi na mniej , coby problemow nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...