ozyy0 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Cześć, Przymierzam się do modernizacji swojego komputera, wykorzystuje go głównie do przeglądania internetu, projektowania grafiki (Adobe Photoshop, Illustrator) i do gier, przy czym najbardziej wymagający tytuł, który bym chciał żeby śmigał w miarę gładko to Escape From Tarkov. Elementy który chciałbym zostawić to: Obudowa: Corsair Carbide Series 300R Compact Black Zasilacz: Zasilacz SilverStone SST-ST50F-ESB 500W Karta graficzna: MSI GeForce GTX 1660Ti Gaming X 6GB GDDR6 i do tego zostawiam Dysk HDD: WD Caviar Blue 1TB 3.5" SATA III Dysk SSD: Crucial MX500 500GB 2.5" SATA III Wstępnie skompletowałem listę zakupową, która wygląda następująco: Płyta główna: MSI B550-A PRO Procesor: AMD Ryzen 7 5700X / AMD Ryzen 5 5600 Pamięć: Lexar 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe NM710 RAM: Lexar 32GB (2x16GB) 3600Mhz CL18 Thor White Chłodzenie procesora: Thermalright Peerless Assassin 120 SE Interesuje mnie czy zasilacz nie wymaga wymiany i czy wymiary chłodzenia nie są za duże jak na obudowę, z które aktualnie korzystam. Nie wiem też czy M2, którą wstępnie wybrałem jest dobrym wyborem. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie propozycje i opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Witam chłodzenie: cenowo wygląda to zachęcająco ciekawe jak z wydajnością, wysokość 152mm , a wedle opisu obudowy , Maksymalna wysokość chłodzenia CPU 170 mm. Lexar często stosuje agresywna politykę cenowa, z czegoś to wynika,(wyżyłowane kontrolery) ale jak to się będzie przekładać na trwałość produktu , dopiero czas pokaże. na zasilacz pewnie już dawno wyszła gwarancja, takie coś nowego 550W-600W by się przydało zainwestować. Zasilacz MSI MAG A550BN 550W (306-7ZP2A11-CE0) czy dołożyć 50pln Zasilacz MSI MAG A650BN 650W (306-7ZP2B11-CE0) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...