Future Trunks Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Mam pytanie czy dwa komputery różniące sie tylko płytą główną moga się różnic w 3d Marku 2001 tak ze jeden ma - 5500 a drugi ma - 3000 punktów. Ten pierwszy jest złożony przezemnie a drugi kupiony w Selgrosie. Mój ma taka jak w podpisie a ten drugi ma ecs-a. Może do Selgrosa trafiaja procesory i inne rzeczy z partii wyjątkowo nie udanych. Odradzałem mu kupienie tego kompa i teraz ma efekty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Raczej 50% różnicy jest raczej niemożliwa przy reszczie takiej samej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 W selgrosie wszystko jest mozliwe, a poważnie ty ty pewnie masz grafikę 128 bitowa, a klolega 64bit i to cał tajemnica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Raczej 50% różnicy jest raczej niemożliwa przy reszczie takiej samej :wink:Ta może być i różnica nawet 6000 do 2000 albo do 1500. Proste tam nic w biosie nie pozmieniane. W windzie AAx2 albo x4 i już. Nie mówie już wogóle o defaultowych jakichś starych dętkach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 NIGDY NIEKUPUJCIE SKLADANYCH KOMPOW W MARKETACH - tam kompy mimo iz w rewelacyjnych cenach to reprezentuja soba tylko awaryjnosc i problemy 10000000000 ludzi sie juz o tym przekonalo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Raczej 50% różnicy jest raczej niemożliwa przy reszczie takiej samej :wink:Ta może być i różnica nawet 6000 do 2000 albo do 1500. Proste tam nic w biosie nie pozmieniane. W windzie AAx2 albo x4 i już. Nie mówie już wogóle o defaultowych jakichś starych dętkach. Na 100% AA był wyśączony stery na deflaut bo to byly testy zaraz po zainstalowaniu systemu i to 5500 to bylo zamnim zaczalem podkrecac karte graficzna. Bios ma ustewienia deflautowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 W selgrosie wszystko jest mozliwe, a poważnie ty ty pewnie masz grafikę 128 bitowa, a klolega 64bit i to cał tajemnicaCo do tych 128 to niewiem bo czytałem ze jak ma sie 8 kości pamieci to 128 a jak 4 to 64. Ale u mnie jest tak że z jednej strony sa 4 kości a z drugiej w tych samych mejscach sa tez 4 kosci i nie wiem czy mam 8 kosci czy one sa jednością. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 zgadza sie 4+4 to 128bit 2+2 to 64bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ale zeby asz taka róznica przez to ze ja mam128 a on 64. Mi sie wydaje ze jak jest słaba partia procesorów to wtedy ida do selgrosa i innych. Ten sam kolega kupił rez płyte w selgrosie która miala miec 800MB a dało sie nagrac 200MB i 10 płyt po 700MB i z tego 2 dizłały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Chyba nie ma, czegoś takiego jak słaba partia procesorów (przynajmniej w tym sensie, w jakim to piszesz), jeżeli jest jakiś kiepskiej jakości procesor, to może częściej wieszać się komp, jest mniej podatny na podkręcanie, ale, żeby wolniej działał (przy tej samej częstotliwości), to pierwsze słyszę. A między 128 i 64 bitami może być taka różnica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 na 10000% różnica to 128 i 64 bitowa grafa. no i dochodzi ustawienie pamięci RAM i wszystkich pierdólków w biosie. weź siądź, pogrzeb w biosie, format i system na nowo i powinno przyspieszyć. pewnie nie ma nawet kolo zainstalowanych sterów do MOBO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 stry i wszystko inne ma zainstlowane sam to robiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jedyna różnica może tkwić w szynie pamięci karty lub ustawieniach w biosie (timingi, fstwrite itd). Tak jak napisałem wcześniej różnica jest zbyt wielka aby to była tylko płyta. Weż zamień karty i sprawdź czy wyniki będą takie same :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Nie wiem ale różnica (jeśli chodzi o płyte) to max 300pkt :twisted: napewno koleś ma 64 bit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ale zeby asz taka róznica przez to ze ja mam128 a on 64. Mi sie wydaje ze jak jest słaba partia procesorów to wtedy ida do selgrosa i innych. Ten sam kolega kupił rez płyte w selgrosie która miala miec 800MB a dało sie nagrac 200MB i 10 płyt po 700MB i z tego 2 dizłały.O czym ty mówisz o jakiej słabej partii procesorów? 8O :? :lol: Istnieje coś takiego ale na innej zasadzie -jak jakiś procesor jest ze słabej serii to ma zaniżany zegar żeby nie było problemów ze stabilnością i przegrzewaniem -wydajność spada ale dlatego bo zegar jest obniżony a nie ma czegoś takiego że dwa procesory puszczone fabrycznie tak samo będą miały różną wydajność bo któryś jest ze słabszej serii. Poza tym jesteś nie douczony -wciskasz jakiś kit o słabych seriach procków a mówisz że różnica między 64 a 128bit to mało??? 8O Przecież to dwa razy mniejsza przepustowność pamięci -prawie idealnie odpowiada to różnicy w 3d MARKU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ale zeby asz taka róznica przez to ze ja mam128 a on 64. Mi sie wydaje ze jak jest słaba partia procesorów to wtedy ida do selgrosa i innych. Ten sam kolega kupił rez płyte w selgrosie która miala miec 800MB a dało sie nagrac 200MB i 10 płyt po 700MB i z tego 2 dizłały.O czym ty mówisz o jakiej słabej partii procesorów? 8O :? :lol: Istnieje coś takiego ale na innej zasadzie -jak jakiś procesor jest ze słabej serii to ma zaniżany zegar żeby nie było problemów ze stabilnością i przegrzewaniem -wydajność spada ale dlatego bo zegar jest obniżony a nie ma czegoś takiego że dwa procesory puszczone fabrycznie tak samo będą miały różną wydajność bo któryś jest ze słabszej serii. Poza tym jesteś nie douczony -wciskasz jakiś kit o słabych seriach procków a mówisz że różnica między 64 a 128bit to mało??? 8O Przecież to dwa razy mniejsza przepustowność pamięci -prawie idealnie odpowiada to różnicy w 3d MARKU. Polii wyjąłeś mi to z ust. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@KER Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Nie polecam kupowania zestawow !!! Chociaż by patrzac na cene !! Identyczny zestaw jak składany przezemnie widzialem ostatnio w sieci sklepow kompoterowych Vobis (dodam ze zestaw byl w promocji) Szczeka mi opadla gdy zobaczylem jak ludzi naciagaja !!! Identyczne parametry jak u mnie (poza cd rom tam samsunga dawal a ja kupilem LG w katalogu cena cdrom rozni sie o 8 zl) Cena w Vobisie wieksza od mojego zestawu o 1890 zł !!! Zlodzieje !!! teraz zobaczcie jak sklepy zdzieraja !! polecam www.gral.pl spoko sklep :) (2 siedziby mam okolo 300 metrof od domu :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ale zeby asz taka róznica przez to ze ja mam128 a on 64. Mi sie wydaje ze jak jest słaba partia procesorów to wtedy ida do selgrosa i innych. Ten sam kolega kupił rez płyte w selgrosie która miala miec 800MB a dało sie nagrac 200MB i 10 płyt po 700MB i z tego 2 dizłały.O czym ty mówisz o jakiej słabej partii procesorów? 8O :? :lol: Istnieje coś takiego ale na innej zasadzie -jak jakiś procesor jest ze słabej serii to ma zaniżany zegar żeby nie było problemów ze stabilnością i przegrzewaniem -wydajność spada ale dlatego bo zegar jest obniżony a nie ma czegoś takiego że dwa procesory puszczone fabrycznie tak samo będą miały różną wydajność bo któryś jest ze słabszej serii. Jest możliwe żę słabszy proc ma np uszkodzone L1 lub L2 ALBO UKRUSZONY JEST ETC Normalnie to muszą być takie same Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Możlwe nie znam się jeszcze za dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...