killmann Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Witam Chciałbym zadać wam takie szybkie pytanko co bardziej opłaca się kupić oczywiście używane ceny sa praktycznie takie same i mam dylemat pomiędzy HP Pavilion 23 G221la czy HP EliteBook 840 G2 ? Który z tych modeli będzie lepszy ? Oba maja po 16Gb RAM dyski SSD podobnej pojemności tylko nie jestem jakos przekonany do tych monitor all-in-one. Chyba ze bardziej oplaca się kupić ten Pavilion to posłucham was. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Witaj, wybór między tymi dwoma komputerami opiera się zasadniczo na takich rzeczach, jak: - komputer będzie używany stacjonarnie (all in one) czy jednak przenośnie (elitebook), - czy potrzebny jest większy ekran (all in one) czy wystarczy 14 cali (elitebook)- to odczuwalnie nieduży ekran, chyba że coś podłączysz do niego, - do czego będzie używany, bo z tych dwóch mocniejszy jest akurat elitebook (i5 5 gen.), ten A6 w all-in-one jest na dzisiejsze czasy mało wydajny. Osobiście jak mogę coś doradzić, jeśli to ma być jednak stacjonarka, to brałbym takiego All-in-one - to świetne komputery, mamy dwa w rodzinie, mają duże ekrany i są wygodne w użytkowaniu. Wybrałbym tylko coś mocniejszego - a wybór jest, możesz poszukać All-in-one Lenovo albo nawet używanego Maca (np coś takiego https://www.olx.pl/d/oferta/apple-imac-21-5-8g-1t-mac-os-2016r-CID99-IDW64Qk.html), inne i tańsze też są, do wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 No ten Elite mocniejszy ale troszke maly a w tym all in one jest możliwość wymiany procesora czy to lutowane wszystko już jest ? Bo tak to procesor bym wymienił na jakiś lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATB-FLASH Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) W AIO bywa różnie zależnie od producenta W iMacu jak pisał kolega CRYFORGER można zrobić też sporo. Zajrzyj tutaj https://www.ifixit.com/Device/iMac_Intel_21.5"_EMC_2889 Procek jest wlutowany. RAM i Dysk można wymienić i to nie na dedykowany ale na zwykły m2 przez adapter. Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez ATB-FLASH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killmann Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) Mowisz o tym HP ze ma wlutowany procek ? Bo nie wiem HP Eelite wiem ze ma wlutowany procesor a tak jak piszecie ten AMD wydajnosciowo trochę lezy ta jego karta zintegrowana tez szalu nie ma. Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez killmann Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...