bAterion Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 składam podziekowania dla admina za zamkniecie mojego tematu Alternatywa dla Epox'a wlasciwie ozzzochozi?? za duzo ostatni o plytach, tak?? przecierz wystarczy przeczytac wszystkie przyklejone tematy o top mobo i gra, zero watpliwosci... chcialem poznac subiektywne odczucia userow innych plyt niz epox i zapytac ew co by wybrali teraz,zamiast niej zapewniam, ze czytalem wiele z nich, co niestety nie rozjasnilo mi w głowie, stad moj topic- ale niestety nie było mi dane sie dowiedziec, bo wielki GURU doszedl do wniosku, ze to juz za wiele szkoda tylko ze nie wykazuje takiej aktywnosci kiedy jestto naprawde potrzebne pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 A o jaka plytke ci chodzilo???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 8rda+ w sumie tez mnie troche zdziwilo zamkniecie ale z drugiej strony w ostatnim czasie o mobos na nf 2 powiedziane bylo juz chyba wszystko i jak ktos pisze po kilka razy na dzien to samo to naprawde staje sie to nudne. Wracajac do tematu jesli potrzebny ci SS bierz NF7_S jesli nie FRN2L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 tak jak pisałem w zamknietym topicu, chodziło mi o: - Abit NF7 / NF7(S), lub - Soltek SL75FRN2-L - moze Asus w ktoras z nich chciałem zainwestowac, bo epoxa juz nie dostane, poza tym nie weim czy bym sam zaryzykował 2 raz, bo do dzis nie wiem w czym lezy przyczyna moich z nią problemów (nie załacza mi sie winda za kazdym razem, a na debug port mam bład b2, ktory nie wiem co znaczy - instrukcja o nim nie traktuje) tematow o mobo sporo, wiele z nich sam przejrzałem szukajac konkretnej informacji ale mi nie chodziło o informacje tylko o, jeszcze raz to podkresle, subiektywne odczucia userów innych płyt, min wymienionych wyzej Nie wiem na co sie zdecydowac wiec zasdałem pytanie brak ostatnio na stronach swierzych porównan nowych płyt z tymi jakie posiadaja juz wszyscy na NF2, jedynie jakas racka o VIA600 vs NF2 moze sie myle, ale wydajnoscia zadna spod nf2 nie wyrónia sie w jakis szczególny sposób, roznica chyba jedynie w wyposazeniu, oc i moze stabilnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 tak jak pisałem w zamknietym topicu, chodziło mi o: - Abit NF7 / NF7(S), lub - Soltek SL75FRN2-L - moze Asus w ktoras z nich chciałem zainwestowac, bo epoxa juz nie dostane, poza tym nie weim czy bym sam zaryzykował 2 raz, bo do dzis nie wiem w czym lezy przyczyna moich z nią problemów (nie załacza mi sie winda za kazdym razem, a na debug port mam bład b2, ktory nie wiem co znaczy - instrukcja o nim nie traktuje) tematow o mobo sporo, wiele z nich sam przejrzałem szukajac konkretnej informacji ale mi nie chodziło o informacje tylko o, jeszcze raz to podkresle, subiektywne odczucia userów innych płyt, min wymienionych wyzej Nie wiem na co sie zdecydowac wiec zasdałem pytanie brak ostatnio na stronach swierzych porównan nowych płyt z tymi jakie posiadaja juz wszyscy na NF2, jedynie jakas racka o VIA600 vs NF2 moze sie myle, ale wydajnoscia zadna spod nf2 nie wyrónia sie w jakis szczególny sposób, roznica chyba jedynie w wyposazeniu, oc i moze stabilnosci z abiciaka powinienes byc chyba najbardziej zadowlony o/c spox i chyba najlepszy wypas za roszsadne pieniadze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 570 pln za NF7-S (2.0), to sa rozsadne pieniadze?? hehe musze to przemyslec A moze ustrzelic Epox 8RDA 3+??? ,troche tanszy jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 570 pln za NF7-S (2.0), to sa rozsadne pieniadze?? hehe musze to przemyslec A moze ustrzelic Epox 8RDA 3+??? ,troche tanszy jest nie 570 tylko 530 a jak poszukasz to nawet i taniej mowisz ze to zawyzona kwota to teraz porownaj sobie cene asusa z tym samym wypasem. Od 8rda3+ to sie trzymaj z daleka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 z daleka, co masz na mysli?? Epox stoi na równi z Abitem jesli chodzi o nf2 mam 8rda+ i jestem zadowolony, moze nie w pełni bo mam z nia problem- ale widac trafilem na uszkodzony.. czyzby 8rda 3+ to wpadka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 z daleka, co masz na mysli?? Epox stoi na równi z Abitem jesli chodzi o nf2 mam 8rda+ i jestem zadowolony, moze nie w pełni bo mam z nia problem- ale widac trafilem na uszkodzony.. czyzby 8rda 3+ to wpadka?? owszem stoi na rowni z abitem ale 8rda+ w 3+ dali troche ciala przede wszystkim z dzwiekiem bo nie jest to SS tylko kodek CMI najgorsze co moze byc pod sloncem ;) poza tym wiekszosc plyt ma problemy z fsb 200+ wiec mysle ze to nie najlepszy wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bAterion Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 to jeszcze jedno, bo nie czaje: - Abit NF7-S (v2.0) tu jest (MCP2-T) czyli ss - Abit NF7-SL (v2.0) jest (MCP2) czyli co?? to realtek 650? zadałem to pytanie na złote rady abit... i odpowiedz: Ok sprawa wygląda tak NF7- SL jest zubożony jedynie o przejściówkę z IDE na serial ATA (pozwala to podłączyć stary dysk AtA 100 o interfejsie IDE pod nowy Serial ATA). Reszta bez zmian obydwie posiadają SoundStorm czy to oby na pewno ten sam ss na tych plytach?!?! bo nie jestem pewien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 to jeszcze jedno, bo nie czaje: - Abit NF7-S (v2.0) tu jest (MCP2-T) czyli ss - Abit NF7-SL (v2.0) jest (MCP2) czyli co?? to realtek 650? zadałem to pytanie na złote rady abit... i odpowiedz: Ok sprawa wygląda tak NF7- SL jest zubożony jedynie o przejściówkę z IDE na serial ATA (pozwala to podłączyć stary dysk AtA 100 o interfejsie IDE pod nowy Serial ATA). Reszta bez zmian obydwie posiadają SoundStorm czy to oby na pewno ten sam ss na tych plytach?!?! bo nie jestem pewien Przeciez Ci juz na to pytanie odpowiedzieli - SL rozni sie od S tym ze nie ma przejsciowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...