marwalmw Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Witajcie! 🙂 Wiem, że to starocie, ale każdy ma to na co sobie może pozwolić. Miałem dotychczas Dell 7010 z procesorem i5-3470 (DDR3) i zmieniłem go na HP G3 705 z procesorem AMD PRO A10-8770 (DDR4). Wydaje mi się, że HP na AMD chodzi odrobinę wolniej - jakie są Wasze zdania o tych procesorach? Rzeczywiście ten AMD jest wolniejszy od wysłużonej już i5? Druga sprawa to często rozpędzanie wentylatorów przez AMD - dość głośno wtedy działają, jest to irytujące, na DELLu nie przypominam sobie takich sytuacji. Czy mogę to jakoś zmienić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Witam czy wymieniając i5 3470 czyli 4r/4w (premiera 2012r.), na A-10 87770 tez 4r/4w (premiera 2016) oczekiwałeś znaczącej poprawy ? a co miało by na to wpłynąć ? czy przed zakupem porównywałeś oba procesory ? np. i5 wsparcie dla instrukcji SSE L1 cache 64 KB L2 cache 256 KB L3 cache 6 MB A-10 L1 cache - brak L2 cache 2048 KB L3 cache - brak w każdym teście czy ogólnych zastosowaniach i5 jest wydajniejsza od tego kastrata od AMD , a co za tym idzie responsywność systemu będzie lepsza na i5 co do wiatraków to, pierwej trzeba by sprawdzić czy pasta na procesorze nie jest do wymiany, oraz jakie są dostępne opcje w biosie odnośnie pracy wiatraków. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...