jesgut Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Macie jakieś propozycje? Myślałem nad ryzenem 5 3600 z rx'em 5700xt, rx'em 6600 lub trochę taniej gtx'em 1660 super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 43 minuty temu, jesgut napisał: Macie jakieś propozycje? Witam jak to rozumiesz ?, przeszukać za Ciebie oferty na alledrogo czy OLX ? nowy CPU Ryzen 5 3600 to około 300-320pln. używany GTX 1660 Super około 550pln i można znaleźć na gwarancji producenta , a właśnie, kupując sprzęt używany ze świata tylko i wyłącznie o ile jest jeszcze na gwarancji producenta i o ile sprzedający posiada dowód zakupu , a nie ze często sprzedający pisze ze nie posiada XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesgut Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Nie mówię o tym żeby ktoś odwalał brudną robotę za mnie, niektórzy orientują się w cenach i znają się na komputerach bardziej niż ja, nie proszę o podesłanie mi gotowych linków tylko luźne propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Ale czekaj, jakikolwiek procesor? To płytę też będziesz dokupywał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 ok Ryzen 5 3600 to dobra propozycja bo, np. posiada wsparcie dla PCIe. 4.0 jak budżet pozwala aby zakupić RX 5700XT to będzie dobre połączenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesgut Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Bonusso3 napisał(a): Ale czekaj, jakikolwiek procesor? To płytę też będziesz dokupywał? No wolałbym zostać przy am4 bo posiadam płytę na tym sockecie, ale jeśli masz jakąś sensowną propozycje z Intela to pisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2023 ogólnie to trochę kosztuje i w 900 zł niełatwo coś polecić... A z czego się przesiadasz CPU + GPU? Proponowałbym Ryzen 5 5600 600 zł + RX 6650 1100 zł = 1700 zł niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Cryforger napisał: ogólnie to trochę kosztuje i w 900 zł niełatwo coś polecić... A z czego się przesiadasz CPU + GPU? Proponowałbym Ryzen 5 5600 600 zł + RX 6650 1100 zł = 1700 zł niestety... jak ktoś ma określony budżet bo np. jest jeszcze osoba nie pracującą z racji np. wieku to co ?, i taka czy inna summę pieniędzy zbierał xxx czasu to nagle skąd miał by zwiększyć budżet x2 ? , to ja proponuje zrób mu przelew na ta różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cryforger Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 a Ty jesteś z pomocy socjalnej że chcesz robić przelewy nie pracującym? Trzeba pokazać ile co kosztuje, za 900 zł kolega nie skompletuje nic mega wydajnego względem tego co pewnie ma... Powiedzmy wprost, niech procesor zostawi ten co ma, i te 900 zł wprost niech pójdzie na kartę graficzną. A na procesor może uzbiera się co nie co za parę miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesgut Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Godzinę temu, Cryforger napisał(a): a Ty jesteś z pomocy socjalnej że chcesz robić przelewy nie pracującym? Trzeba pokazać ile co kosztuje, za 900 zł kolega nie skompletuje nic mega wydajnego względem tego co pewnie ma... Powiedzmy wprost, niech procesor zostawi ten co ma, i te 900 zł wprost niech pójdzie na kartę graficzną. A na procesor może uzbiera się co nie co za parę miesięcy. Widzę że się niezła kłótnia rozpętała, po pierwsze - jestem jeszcze grubo przed 18 i w moim wieku mógłbym jedynie chodzić na zbieranie owoców czy coś w tym stylu, po drugie - szukam rady bo na razie uzbierałem tyle pieniędzy że tylko na taki budżet w dobieraniu CPU i GPU mogę sobie pozwolić, pozostałe pieniądze idą na inne podzespoły, po trzecie - nie dozbieram więcej pieniędzy bo komputer potrzebny mi jest na teraz(szkoła), a nie mam żadnego laptopa bądź innego komputera, w tej chwili jestem w posiadaniu obudowy, zasilacza oraz płyty głównej, więc nie mogę zostać przy procesorze który mam w tej chwili bo zwyczajnie tak owego nie mam Godzinę temu, Cryforger napisał(a): a Ty jesteś z pomocy socjalnej że chcesz robić przelewy nie pracującym? Trzeba pokazać ile co kosztuje, za 900 zł kolega nie skompletuje nic mega wydajnego względem tego co pewnie ma... Powiedzmy wprost, niech procesor zostawi ten co ma, i te 900 zł wprost niech pójdzie na kartę graficzną. A na procesor może uzbiera się co nie co za parę miesięcy. Poza tym, nie zależy mi na czymś co ma pracować jak jakiś komputer z NASA, po prostu chce jak najlepszą maszynę w takim a nie innym przedziale cenowym Nie którzy ludzie są jacyś dziwni, naprawdę, pytam tylko o coś co będzie w moim budżecie a chłop mi daje propozycje co przekracza mój budżet o drugie tyle, mega pomocne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2023 5 godzin temu, jesgut napisał: Widzę że się niezła kłótnia rozpętała żadna kłótnia , różnica podejścia do tematu, oraz wiedza praktyczna wynikająca i ilości przerobionych przypadków, co przekłada się na tzw. doświadczenie 6 godzin temu, Cryforger napisał: kolega nie skompletuje nic mega wydajnego względem tego co pewnie ma... Powiedzmy wprost, niech procesor zostawi ten co ma a nie błędne założenia , bo , moje założenia były słuszne ze autor wątku jest osoba niepełnoletnia i co się z tym wiąże. skoro jest określony budżet i autor nie zakłada "widełek" to trzeba wskazać co będzie najlepsze lub optymalne w danym budżecie, a nie wskazywać ze coś za kwotę x2 będzie lepsze czy wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...