Skocz do zawartości
Kristof

Norton Ghost a Win XP

Rekomendowane odpowiedzi

Najprosciej to zrobic/pozyczyc dyskietke startowa od starszego systemu. Ewentualnie zainteresuj sie "Hiren's Boot CD" jesli masz CDRW.

Mam na dysku dwa systemy Wina 98SE oraz XP wiec dyskietke startowa od SE posiadam...czyli co zrobic tak jak w 98 cala procedura tylko podczas wyboru dysku do image zaznaczyc ten, na ktorym mam XP :?: :idea:

aha i czy obraz dysku musze nagrac na CD czy moge sobie wrzucic na HDD...tylko jak pozniej przywrocic go z tego dysku jak musze ustawic jako pierwsze bootowanie z CD :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprosciej to zrobic/pozyczyc dyskietke startowa od starszego systemu. Ewentualnie zainteresuj sie "Hiren's Boot CD" jesli masz CDRW.

Mam na dysku dwa systemy Wina 98SE oraz XP wiec dyskietke startowa od SE posiadam...czyli co zrobic tak jak w 98 cala procedura tylko podczas wyboru dysku do image zaznaczyc ten, na ktorym mam XP :?: :idea:

aha i czy obraz dysku musze nagrac na CD czy moge sobie wrzucic na HDD...tylko jak pozniej przywrocic go z tego dysku jak musze ustawic jako pierwsze bootowanie z CD :?:

1. Możesz zrobić ghosta z partycji na której masz Xpeka tylko że to zdawało by egzamin tylko w przypadku kiedy masz też zrobionego gosta z partycji z w98 i przywracasz obie

2 Obraz dysku moża wrzucić na HDD

3 bootowanie z cd? niebardzo kumam po co.

Co do przywracania z HDD to nie jestem ci teraz w stanie przytoczyć nazw poleceń bo nie mam ghosta pod ręką ale to chyba było from image ( wybierasz obraz z dysku) a potem wybierasz partycję na którą to ma iść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi